Linderoth efter försäsongen: "En spelare som utvecklas hela tiden"

Linderoth efter försäsongen: "En spelare som utvecklas hela tiden"

Försäsongen är över för den här gången och nu är det mindre än en vecka kvar till seriepremiär. Vi har fått en pratstund med Tobias Linderoth igen som delvis summerar försäsongen, men också väljer att lyfta fram tränarstaben som är mer komplett nu samt en spelare han imponeras av - Elmar Abraham!

Försäsongen är över för den här gången. Hur vill du summera den?
- Försäsongen har varit bra, tycker jag. Vi har spelat mot allsvenskt motstånd och vi har fått möta bra lag. Vi har dessutom fått spela tre tävlingsmatcher i Svenska Cupen. Prestationerna har varit bra. Vi har också fått se vad vi behöver bli bättre på och det hoppas jag att vi kan ta med oss in i serien.

Det blev förlust mot IFK Värnamo med 2-0 i sista träningsmatchen. Vad tar ni med er från den matchen?
- Vi mötte ett bra lag i Värnamo. Kollektiva försvarsspelet var bra. Första målet borde vi ha kunnat göra det bättre på och sen hade vi bra chans att kunna göra 1-1. Det vi tar med oss är att vi måste göra rätt saker för att inte bli straffade.

Sist vi pratades vid så sa du att de nya spelarna hade kommit bra in i laget, men det är också en del nytt på tränarsidan. Hur är känslan över den nya tränarstaben?
- Jag är väldigt nöjd med hur vi jobbar i tränarstaben. Vi har fått in ännu mer kompetens och vi har ännu mer resurser runt träning och match. Nya är Sebastian (Eriksson) som har höjt oss rejält inom fys och att få spelarna redo. Kenan (Mulahusic) som tillför mycket med individuell feedback till spelarna och är en resurs till på träningen och han har även ansvar för U21. Micke Lindgren assisterande tränare och Mirza målvakt/fasta situationer-tränare har ju varit med hela resan och gör ett kanonjobb hela tiden. Sedan har vi Jesper Lindh och han gör analyser och klipper matcher. Bengt (Gejervall) är en fantastisk materialare som fixar det mesta. "Ginza" (Kjell Larsson) som gör ett bra jobb i både A-laget och U21-laget. Svante (Gustafsson), Oscar (Kjernald) och Harald (Svensson) som sköter den medicinska delen med behandlingar. Jag är väldigt nöjd med tränarstaben. Allt har blivit lite mer proffsigt, så nu är vi ett lag till runt laget också.

Är det någon eller några spelare som imponerat lite extra på dig hittills?
- Elmar Abraham är ju en spelare som utvecklas hela tiden. Han är otroligt ambitiös och tar stort ansvar för lagets prestationer.

Slutligen, hur går tankarna inför premiären mot Utsikten?
- Det ska bli kul att äntligen få komma igång med serien. Vi kommer träna på i veckan med fokus på matchen på söndag.

Johan Videll@johan_videll2023-03-26 21:57:40
Author

Fler artiklar om Skövde AIK