Linderoth inför AFC Eskilstuna: "Alla matcher som är kvar är viktiga"

Linderoth inför AFC Eskilstuna: "Alla matcher som är kvar är viktiga"

Säsongens bästa prestation fick vi se senast enligt Linderoth och det i 0-0-matchen mot Helsingborg på Olympia. Nu väntar sista hemmamatchen innan sommaruppehållet och här jagar SAIK säsongens första trepoängare och detta mot AFC Eskilstuna som besöker Södermalms IP. Vi har fått några ord med huvudtränaren inför matchen och hör honom om matchen senast och tankarna inför AFC.

Sista hemmamatchen innan uppehållet. Hur är känslan i laget? 
- Känslan i laget är bra. Vi gjorde vår bästa match för året mot HIF borta. Nu vill vi bygga vidare på det.

Bittert att det inte blev tre poäng i Helsingborg, men förutom en poäng, vad mer tar ni med från Olympia? 
- Vi tar med oss årets bästa prestation hittills, där vi är närmare vinsten än HIF. Vi skulle dessutom haft en straff med oss och en boll som var över linjen. Tar med mig att jag fick se det uppoffrande spel för varandra som symboliserar SAIK för mig. Det är också otroligt starkt av killarna att göra så bra prestationer mot klubbar som lever lite i en annan värld resursmässigt än vad vi gör. Där vi i SAIK med små medel gör det vi kan för att konkurrera mot de andra lagen. Det är jag otroligt imponerad över av killarna i laget, staben som jobbar runt laget och alla som jobbar i klubben. Nu jobbar vi stenhårt på att resultaten ska komma också.

AFC är på elva poäng första lag att jaga ikapp. Hur viktig är denna match? 
- Alla matcherna vi har kvar är viktiga. Imorgon (måndag) ska vi göra vårt allra bästa för att vinna. Det kommer kräva hårt jobb och kvalitet i avgörande lägen för att vi ska lyckas vinna matchen.

Och avslutningsvis, läget i truppen?
- Läget i truppen är ok. Det är några spelare som har lite känningar och har inte kunnat träna fullt senaste veckan.

Johan Videll@johan_videll2023-06-04 22:39:51
Author

Fler artiklar om Skövde AIK