Linderoth inför Gefle borta: "En av de tuffaste bortamatcherna"

Linderoth inför Gefle borta: "En av de tuffaste bortamatcherna"

Säsongsinledningen har varit tuff för Skövde AIK och under söndagen väntar en ny tuff prövning, denna gång i Gävle där man på Gavlevallen ska möta Gefle IF. VI har fått några ord med Tobias Linderoth inför matchen och han säger bland annat att denna bortamatch är en av de tuffaste i Sverige, men att man åker hit med en tro på en bra prestation.

Vidjeskog kom in från bänken och presenterade sig som målskytt direkt, skön start för honom, men tung förlust… Vad tar ni med er från den matchen?
- Vi gjorde en väldigt bra match senast. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna matchen och då blir det såklart tungt att förlora när vi till och med hade varit besvikna över en poäng. Vidjeskog kom in och ja, han tog för sig direkt. 

Veckan som varit, hur har den sett ut för er?
- Den har sett bra ut. Vi har tränat på bra och haft fokus på vårt egna spel. Jobbat hårt på träningarna både torsdag och fredag och så blev det lite lugnare idag.

Läget i laget, är alla friska och krya inför Gävle-resan?
- Läget i truppen är ok. Det är Armend (Suljev) som inte är tillgänglig för match i helgen, men är med fullt ut igen från nästa vecka.

Gefle borta på imorgon (söndag), hur lyder tankarna inför den uppgiften? 
- Gefle borta är ju känt som en av dom tuffaste bortamatcherna i Sverige. Först i Allsvenskan och nu i Superettan. Tunga att möta och jobbar alltid hårt för det, men vi åker dit med en bra prestation senast och en tro att vi kan göra det bra.

Johan Videll@johan_videll2023-05-13 22:41:51
Author

Fler artiklar om Skövde AIK