Ljusning i Coronaläget
Magnus Eriksson gjorde under fredagen comeback på träning efter sin milda Corona. Foto: Nobbes Djurgårdsbilder.

Ljusning i Coronaläget

Snabba åtgärder har stoppat en bred Coronaspridning i DIF-truppen. Nya tester ska dock göras under lördagen inför söndagens cupmatch.

Det var en omtumlande uppladdning som föregick förra helgens cupmöte med Kalmar. Redan på fredagen stod det klart att det fanns Coronasmitta i truppen och under lördagen utgick tre nyckelspelare ur truppen i form av Jacob Une Larsson, Magnus Eriksson och Aslak Witry. 

Matchen spelas trots smittan
Djurgården försökte direkt efter lottningen av kvartsfinalerna få byta matchdag till måndagen, just med hänvisning till smittan i truppen. Förbundet gav dock tummen ner och mötet med Östersund fortlöper alltså som planerat på söndag klockan 13. Under fredagen kom däremot ett besked om att Hammarbys lördagsmatch skjuts upp eftersom det ska finnas många smittade i truppen. Någon ny speltid har ännu inte klubbats och Hammarby ska nu sätta hela sin trupp i karantän i två dygn.

Två viktiga namn tillbaka 
DIF har under veckan varit förteget kring smittoläget, men under torsdagen kunde Witry skymtas på bilder från dagens träning på DIF:s sociala medier. På fredagen var även Magnus Eriksson tillbaka på Tele2 – något som uppmärksammades av DIF-TV.

“Mange” har haft ett mycket lindrigt sjukdomsförlopp och flåset ska inte ha påverkats märkbart, men det har varit några frustrerande dagar. “Jag har gått hemma och mått förhållandevis normalt”, förklarade han för DIF-TV.

Nya tester under lördagen
Enligt Kalle Barrling har klubben med hjälp av löpande testning lyckats fånga upp tidiga symptom och på så vis också stoppat smittspridning i truppen – och några nya spelare med symptom har inte tillkommit. Nya tester kommer dock att göras under lördagen inför söndagens möte med Östersund och provsvar kommer då under lördag eftermiddag/kväll.

Klubben har inte gått ut med exakt vilka som har isolerats på grund av Corona, men bland de spelare som synts på träning i dagarna finns Kalle Holmberg, Albion Ademi, Elias Andersson, Aleksandr Vasyutin, Curtis Edwards, Rasmus Schüller, Joel Asoro, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck och Isak Hien.

Rehab för Radetinac
Barrling kunde på fredagen även uppdatera kring situationen med Haris Radetinac, som inte är sjukt men som klev av uppvärvningen till Kalmarmatchen med en känning i knäet. Haris kör just nu rehab och är inte tillgänglig för Östersundsmatchen, utan man kommer att göra en ny avstämning i början eller mitten av nästa vecka.

Isak Bellman2021-03-12 16:44:00
Author

Fler artiklar om Djurgården