Lovande början på träningsmatchandet
Othman El Kabir visade redan upp fin vårform

Så var då premiären avklarad när det gäller träningsmatcher. AFC mot nya superettanlaget Dalkurd FF från Borlänge på Skytteholms IP slutade rättvist med delad pott. Resultat: AFC United - Dalkurd FF 2 - 2 (1-1)

Riktigt fina förhållanden på banan och ett någorlunda plusväder var det då matchen gick igång kl 13.00. Försiktig inledning från bägge lagen var det,
vilket gjorde att första målchansen dök upp först efter 20 min.
Dalkurds Alexander Ekblad var det som fick chansen från 15 meter, ett bra avslut och en bra räddning var det av AFC:s provspelare i målet.
Bara min. senare hade AFC:s Othman El Kabir ett perfekt inlägg där dock ingen lagkamrat kunde nå bollen.
26 min hade spelats när AFC:s Mohamed Buya Turay frispelades av El Kabir, en bra utrusning av Dalkurd kepern avvärjde ett ledningsmål för hemmalaget.

En galen bakåtpassning gav El Kabir drömläge minuten efter, Rutinerat drog Othman ner målisen och rullade in 1-0 i tomt mål.
33 min spelade när El Kabir slår en riktigt bra frispark som dock målvakten kunde avvärja.
minuten senare kunde Dalkurd lite snopet kvittera till 1-1 på ett snyggt mål, dock såg det ut som klar offside i uppspelsfasen.
En ganska jämn första halva där Othman El Kabir låg bakom det mesta för hemmalaget.

Andra halvan inleddes med en El Kabir kanon, dock rakt på kepern. Filip Rogic följde upp med ett avslut utanför stolpen. Dalkurd tog ledningen genom Latif Analbila
efter en timmes spel med en boll "stolpe in" från 20 met.
AFC:s svar kom per omgående, Buya Turay och André Österholm broderade fint och André satte en fin pärla i keperns långa hörn. 2-2 och slut på målgörandet.

I slutminuterna hade AFC två fina chanser att avgöra, en målvaktsräddning och ett avslut över målet i bra lägen befäste dock slutresultatet.
I en trupp på 19 spelare var det endast 7 från förra säsongens AFC. Duktiga provspelare var de flesta, men alla överglänstes av Othman El Kabir som redan visade fin form.

Nästa match är på Södertälje Fotbollsarena inkommande lördag mot Syrianska FC kl 13.00.