Lovina om Rosengårds kross: ”Är galet”

Lovina om Rosengårds kross: ”Är galet”

I vår artikelserie suveräna Skåne tar vi upp Malmölagens överlägsenhet på herr- och damsidan. Först ut är Rosengård som säkrade sm-guldet i omgång 22. Efter att ha vunnit samtliga matcher. – En helt otrolig bedrift såklart, säger Lovina Stafhammar, FotbollDirekts expert på damfotboll.

89-6 i målskillnad och inte en tappad poäng. Siffrorna talar för sig själva när Rosengårds överlägsenhet ska beskrivas.
– 22 av 22 segrar är galet och sinnessjukt och ska inte riktigt funka men det har gjort det för Rosengård. En helt otrolig bedrift, de förtjänar guldet så mycket.
Vad är nyckeln till deras överlägsenhet?
– Både spelare in med Momoko Tanikawa till exempel , och att det inte var någon press på dem i år. Ingen har tippat dom till seger och de kunde nog spela fotboll för att det är kul, det tror jag att ledde till att de blev bäst.

Barcelonavibbar på Rosengård
FC Rosengård vann damallsvenskan med tio poäng 2021 och sju poäng 2022.
Med fyra omgångar kvar leder Malmölaget med 14 poäng.
Har vi någonsin sett ett lika överlägset lag?
–Nej, jag tror inte det. Inte på väldigt , väldigt länge iallafall. Man har ju kunnat vinna med mycket mål och stora marginaler men inte så här stora marginaler. Dom har ju krossat alla lag. Nu får vi se om de kan vara helt överlägsna hela säsongen och att det inte blir någon förlust, säger Lovina och fortsätter:
– Det är lite Barcelonavibbar på Rosengård. Barcelona som är överlägsna i sin liga och egentligen bara har Real Madrid att kämpa med. Det här var lite samma, bara att Rosengård inte hade något större motstånd i år.

Tror Lovina att Rosengård kommer att gå rent i år? Och vad tror hon om hotet från Malmö FF? Se mer i vår videointervju:

Emil Annetorpeannetorp@bettercollective.com@emilannetorp2024-10-11 16:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans