Lagbanner
Förlust mot Tvååker

Förlust mot Tvååker

Undertecknad samt fotograf Peter Stenbaek begav sig under lördagsmorgonen söderöver mot Övrevi IP för att bevittna den planerade träningsmatchen mot seriekollegan Tvååkers IF. Vi hade, innan matchen, tagit kontakt med kansliet för Tvååkers IF och frågat om vi kunde komma in på arenan för att bättre kunna ta matchbilder samt anteckna för matchreferatet. Det fick vi fick ok för. Tyvärr förlorade vi matchen med 2-1, Men detta var blott lagets andra match. Så förhoppningsvis blir det bara bättre

Innan matchen, så förvarnade Erik oss om att de tänkte testa en ny variant av offensivt försvar. Tvååker förväntades spela 3-5-2.

LSK startade med Oliver i målet. Backlinje från vänster till höger, Källén, Kadura, Garcia, Manneh. Defensiv mitt Omalabi, Wilson. Offensiv mitt Bakr, Ken, Svahn och spets Henriksson.

Matchen börjar lite trevande, Tvååker har mest boll och LSK slår mer eller mindre bara ifrån sig bollen. I 9:e min får LSK en kontring som Ken avslutar med ett skott utanför. I 13:e min kommer en långboll från Tvååker som Oliver tvekar en aning på, innan han går ut. Oliver missar därefter rensningen. Det blir en krock med motspelaren och det blåses frispark till Tvååker i ett farligt läge strax utanför straffområdet. Skottet tar dock i muren och det blir en resultatlös hörna.

LSK skapar därefter lite halvchanser. Det finns en liten tendens till farliga omställningar för LSK, men den riktiga skärpan saknas. Det är istället Tvååker som styr spelet. De har bättre tempo och ett mycket bättre samspel. I 23:e min kommer resultatet. Tvååker gör mål, genom nr. 15, efter ett anfall på kanten; inlägg o mål. Ingen chans för Oliver i målet. Målet är rättvist och LSK är tvåa på bollen. Tvååker har ett bättre och snabbare passningsspel.

I 31:a min trillar 2-0 in efter att LSK har slarvat med uppspelet. Skott på mål, som lite turligt blir till en bra passning och en Tvååker-spelare stöter in 2-0 vid vänstra stolpen.  I 35:e min är det sedan mycket nära 3-0 efter fint passningsspel av Tvååker, men Oliver avstyr det avgörande inlägget som tur är. Tvååker trycker på och i 38:e min nickas bollen ut i mitten av en LSK-back, men skottet går över. I 39:e min vill LSK ha straff efter att Ken har blivit omkullsprungen, men domaren friar (korrekt enligt mig).

Domaren blåser för halvlek. Tvååker är det klart bättre laget. LSK har mer fått inrikta sig på kontringsspel och lyftningar uppåt i banan.
Inför andra halvlek så gör LSK två byten. In kommer Skugor istället för Oliver i målet samt Adebahr byter med Wilson på mitten. Det ser också ut som Anton och Ken byter plats uppe i anfallet.

LSK börjar bra i andra. LSK skapar en chans efter ett missat uppspel av Tvååker, men skottet blockeras. LSK fortsätter spela bra och i 57:e min kommer den rättvisa reduceringen. Efter en lyckad bakåtpress mot Tvååker, så snor man bollen och efter några passningar får Svahn relativt fritt läge och trycker enkelt och snyggt in bollen.

I 64:e min byter Tvååker ut två spelare. LSK fortsätter rada upp bra chanser. Adebahr slår en bra cross, Tvååker tvingas ta frispark, som resulterar i en bra LSK-chans. I 72:a min är det hörna för LSK. Bollen går ut till Ken strax utanför straffområdet. Hans nedtryckta skott tar i ribban. I 73:e min får sedan Ken ett till bra läge efter att ha vänt bort några motspelare, men skottet blockeras.
LSK har nu helt tagit över matchen och en kvittering hänger i luften.

I 76:e min slår Adde en farlig vänsterhörna som är nära på att resultera i mål, men bollen tippas till en ny resultatlös hörna. I 77:e kommer en jättechans efter ytterligare en hörna. Från lågt o nära håll nickas bollen strax utanför av LSK nr. 3 Garcia. Bollen hade lika gärna kunnat gå in.    

Därefter kommer ett mass-byte. Man byter in hela sju spelare. Ut går bägge mittbackarna, det offensiva mittfältet, spetsen och högerbacken (med en stor reservation om jag såg rätt). In kommer juniorer (kul och bra!) samt ett antal provspelare.
Matchen blir nu lite ryckt. Tvååker skapar en jättechans efter lite slarv, men Skugor i målet gör en bra räddning. I 89:e min får Tvååker en frispark i farligt läge till vänster utanför straffområdet, men Skugor räddar igen. I 91:a min får Tvååker till ett bra skott, men bollen touchas, av egen spelare, och går utanför.

Matchen slutar 2-1 till Tvååker som därmed fortfarande är obesegrade på försäsongen. De har spelat en hel del träningsmatcher redan och tagit många fina skalper. Vinst 1-0 mot Varberg BOIS, 4-0 mot Lindome, 3-0 mot FCT, 4-2 mot Lunds BK, 1-0 mot Halmstads BK (!) samt 0-0 mot Assyriska.


Jag fick en pratstund med Erik Lund efter matchen. Han sammanfattade matchen såhär.

Det märktes att Tvååker ligger mycket längre fram än oss. De har spelat fler matcher, medan vi mer har satsat på hård träning i februari. Nu håller vi på att spela ihop laget.
Det var två olika halvlekar, en mindre bra och en bra. Matchen började inte heller såsom förväntat. I andra halvlek gjordes en del justeringar. Vi får då till ett bättre spel och skapar många bra målchanser.

Man märker också att en del killar kommer från lägre divisioner, Misstag straffar sig och man får ta det som en liten läropeng. Det är också två bolltapp som resulterar i mål. Spelarna själva, under tiden det är spel på plan, förväntas ta ett eget ansvar. Förändringar som skulle kunna förändra matchbilden får man ta i paus. Det är svårt att nå ut med direktiv från sidan. Men ansvaret kommer med tiden.


Jag själv, vill ge ett stort plus till Ken. Han är verkligen ett rivjärn, snabb, ger allt, är överallt, täcker bollen skickligt, har lysande bollkontroll och en bra speluppfattningsförmåga. Det kommer att bli mycket intressant att se honom i år. Ett extra plus går även till Adde, som lyfte laget då han kom in i andra med sin fart, samt bra och distinkta passningar.

Vid spakarna,
Robert Ohlson
 

Robert Ohlson2021-03-13 19:54:00
Author

Fler artiklar om Ljungskile

Nu är det allvar