Lagbanner
Intervju: Filip Karlin
Filip Karlin i träningsmatchen borta mot FC Trollhättan. Foto: Peter Stenbaek

Intervju: Filip Karlin

Ljungskile har två spelare som inför den här säsongen redan hade kontrakt med klubben. LSK FANS har självklart tagit ett snack med dessa också inför den kommande säsongen. Först ut är högerbacken som förra säsongen fick nöta en del bänk men som gjorde en strålande insats i senaste träningsmatchen mot norska Kvik Halden, Filip Karlin!

Vill börja med att gratulera till avancemanget förra säsongen!
Tack så mycket!
 
Hur känns det att få ta klivet upp och spela i Superettan med Ljungskile i år?
Det känns riktigt bra. Jag är nöjd med våra insatser 2019 och avancemanget till superettan. Sen kanske inte jag spelade lika mycket som jag hade velat men jag känner fortfarande att min utveckling går framåt och att det kan bli ett bra år i år.
 
Du fick hård konkurrens förra säsongen på högerbacken men fick ändå startat 15 matcher, hur ser du på säsongen som var för egen del?
Konkurrens tycker jag gynnar alla parter. Det finns alltid anledningar att kriga för startplatsen samtidigt som det höjer kvalité på träningar och matcher. Sedan har jag kanske inte haft den bästa säsongen spelmässigt, men det har känts bra för min del på försäsongen och är redo för 2020.
 
I träningsmatchen i söndags visade du upp dig rejält med 2 assist och du gjorde även ditt första? mål för Ljungskile, berätta om din prestation och hur upplevde du matchen?
Matchen i söndags kändes riktigt bra. Jag var förbered på att spela wing-back och det visade sig gå riktigt bra.
 
Du är i grunden högerback men som flyttat allt högre upp på planen, vilken position föredrar du att spela?
Jag föredrar att spela högerback men jag vill vara med högt upp i banan och just den positionen jag hade i söndags gav mig friheten till att röra mig fritt på kanten.
 
Du ser ut att ha tränat upp dig under vintern, hur har du laddat upp för kommande säsong?
Under vintern har det hänt mycket. Just för tillfället spelar jag bara fotboll och har mycket tid över till att förbereda mig och få full vila innan och efter träningarna. Jag känner att den möjligheten ger goda resultat och det passar mig bra.
 
Vad har du för målsättning med den här säsongen?
Min målsättning detta året är självklart att ta en startplats och att fortsätta min utveckling framåt.
 
Vad tror du om laget och är det någon som imponerat så här långt?                                                                                                     
Jag tycker att vi är ett riktigt bra gäng detta året. De nya spelarna har kommit in snabbt och det känns redan som att vi är hyfsat samspelade.
 
Du kom till Ljungskile genom en swishkampanj via LSK FANS för 3 år sedan, vad har fansen betytt för dig under din tid i Ljungskile?
Ja, fansen har och är viktiga för både mig och laget. För min del har jag alltid haft känslan av att fansen haft höga förhoppningar av mig och min utveckling och jag känner att det finns ett stort stöd. Jag hoppas verkligen kunna visa att min utveckling givit något nu under 2020.
 
Stort lycka till med startplatsen och hoppas du gör fler lika snygga framspel som den till Isaac Boye i söndags!
Tack så mycket!

Kristin Lundholm2020-03-10 22:17:00
Author

Fler artiklar om Ljungskile

Nu är det allvar