Luca Gerbino Polo hattrickskytt i derbyt
Hattrickskytten Luca Polo, här i närkamp med Syrianska försvaret

Det emotsedda derbyt mot Vasalaunds IF på båda lagens hemmabana Skytteholms IP blev precis så spännande som väntat. AFC United visade sig vara lite starkare och lite bättre och kunde vinna med sifforna 3 - 2 (1-1)

Ovan matchhjälte på Skyttan!

Regnet hängde över Skytteholm vid matchstart men höll sig borta hela matchen. AFC inledde strålande med en Luca Polo i toppform denna lördagseftermiddag. Luca nickade in både 1-0 under en glänsande första halvtimme — Sedan tappade vi under sista kvarten av halvleken - och Vasalund kunde kvittera tyckte Akademitränaren Ben Letaeif.

Vasalund inledde också andra halvlek med ett ledningsmål till 1-2. repliken kom dock snabbt  när AFC kom i en snabb spelvändning och 2-2 var ett faktum. AFC fortsatte att trumma på framåt och ett vackert nickmål av Luca Polo 78:e min avgjorde tillställningen. Halvleken gick i AFC:s tecken utom sista delen då Vasalund tryckte på för en kvittering. Domaren lade till 9 min!!! tilläggstid något som många inte upplevt förut.

Tre nickmål av Luca Polo, samt en ribbträff, på nick försås. — Banans i särklass bästa spelare - sade en imponerad Ben Letaeif. Bara att hålla med, hur ofta gör en spelare 3 nickmål i Norrettan.
Nu väntar en resa till björkarnas stad och T3 Arena i Umeå. Söndagen den 18 maj kl 18.00 blåser domaren till spel.