Lugnande besked kring engelska storstjärnan

Lugnande besked kring engelska storstjärnan

I Englands 1-0-seger över Danmark under fredagen utgick den engelska mittfältsstjärnan Keira Walsh på bår med en befarad korsbandsskada. Men på lördagkvällen lokal tid, kommunicerade det engelska landslaget att Barcelona-stjärnans korsband inte är skadat.

Det var i den andra gruppspelsmatchen i grupp D mellan England och Danmark, som Englands storstjärna Keira Walsh blev sittandes i gräset efter en brytning. På reprisbilderna syntes det hur mittfältaren med sträckt högerben fastnade med dobbarna i gräset. Hon antydde snabbt att det var färdigspelat och blev senare utburen på bår med ansikte gömt under tröjan. Då befarade de flesta att 26-åringens VM var över. 

Men under lördagkvällen har det engelska landslaget på sociala medier gått ut med att det medicinska teamets röntgenbilder her gett ett positivt besked. 
– Vi kan slå fast att Keira Walsh inte har drabbats utav en korsbandsskada, skriver landslaget i ett offentligt uttalande på Instagram. 

Keira Walsh kommer att stanna kvar i Australien med landslaget men är inte tillgänglig för spel i Englands avslutade gruppspelsmatch mot Kina på tisdag. 
– Hennes knäskada kommer att fortsätta undersökas av Englands medicinska team och ingen vidare uppdatering kommer att meddelas i det här skedet, avslutas meddelandet från landslaget. 

TV: Mardrömsbilder för England – Walsh utburen på bår

Elias Johanson2023-07-29 17:44:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons