Magiskt tråkig match

Magiskt tråkig match

Om det fanns något hopp kvar i att TFF år 2019 skulle vara ett underhållande fotbollslag så måste dagens match vara spiken i kistan för den förhoppningen.

TFF fortsätter sin krysskavalkad i årets superettan efter 0-0 hemma mot ett bollskickligt Degerfors. Positivt är att TFF fortsatt är svårslaget även om prestationen inte är på topp. Negativt är hur sällan TFF visar upp ett vägvinnande spel som gör att TFF tar kommandot i matcherna och faktiskt underhåller sina supportrar. Att publiksnittet är så lågt som det är på hemmaplan är inget mysterium.

Inställning
Det absolut viktigaste för en supporter är att spelarna visar hjärta för klubben och att oavsett om de har en dålig dag på jobbet så kommer de ge allt de har. Idag såg vi ett taggat TFF där spelarna kämpade matchen igenom trots att det inte riktigt stämmer spelmässigt, vilket de ska ha all heder för. Extra plus får Isak Jönsson som återigen visar att han är TFFs bästa mittback. Isak täckte skott, gjorde glidtacklingar, spelade bollen opressad över sidlinjen och satte dit minst en klassisk hockeytackling. En klassisk svensk mittback.

Robin Nilsson som mittback
Ståplats har tidigare spekulerat i att R. Nilsson eventuellt skulle kunna vara ett intressant alternativ som mittback. TFF har under året saknat en ledare i backlinjen och Robins kvaliteter som fotbollsspelare kan göra sig bättre i en backlinje än på ett centralt mittfält. Robin blandade och gav som mittback men får med beröm godkänd i slutändan. Efter att han blivit bortgjord ett par gånger av Degerfors mycket duktiga Rasmus Alm spelade han upp sig betydligt och hade flera bra uppspel centralt i banan. Dagens mittbackspar kan vara det som TFF ska satsa på denna säsong och Robin har potential att göra sina bästa matcher för TFF som mittback. En hållen nolla imponerar även om den för dagen mycket duktige Andreas Larsen räddade mittbacksparet vid ett par tillfällen.

Bytena
Antwi kom in och gjorde precis det som Salif inte kan, han sprang på allt och direkt såg TFF ut att ha lite fart i anfallet. Haris gjorde precis det Haris gör, han visar sig. Alltid. Varenda gång någon medspelare har bollen så är han ett alternativ och han vill ha bollen hela tiden. TFF fick äntligen fast bollen på innermittfältet när Haris kom in. Oscar Johansson kom in istället för Felix Hörberg och gjorde ännu en intetsägande match. Plus till Peter Swärdh att bytena gjordes tidigt i andra halvlek.

Något saknas
Det saknas utan tvekan någonting i årets upplaga av TFF, det stämmer in riktigt hela vägen. Individuella kvaliteten finns men helheten fallerar. Vad är tanken? Låg backlinje. Inga kontringar. Inget spelförande. Inga överlappningar av offensiva ytterbackar utan de spelar snarare med handbromsen i. Långboll på Salif. Långt mellan lagdelarna så effektiv återerövring omöjliggörs. Är det planen? I så fall kan Ståplats berätta att det inte fungerar speciellt väl.

TFF är farliga på fasta situationer men utöver det finns ingenting i spelet som visar på någon övergripande tanke med hur vi vill vinna matcherna. Det är ganska uppenbart att det behöver skruvas på spelarnas taktiska instruktioner samt att PS måste välja antingen Zoran eller Salif på topp och komplettera med en anfallare som konstant löper och trycker ner backlinjen, typ Fredrik Jensen. 

Betyg (1-5)
 
Andreas Larsen                       4
 
Jacob Glasberg                       2
Robin Nilsson                          2
Isak Jönsson                            4
Niklas Vesterlund                     2
 
Felix Hörberg (ut 70)                2
Sebastian Ohlson                     2
Erik Andersson (ut 60)              2
Mattias Håkansson                   2
 
Salif Camara-Jönsson (ut 60)   2
Zoran Jovanovic                        2

Haris Brkic (in 60)                      3
Antwi (in 60)                               2     
Oscar Johansson (in 70)            1    
               
Fram för framgång!


 

Samuel Yngve2019-06-09 10:26:31
Author

Fler artiklar om Trelleborg