Magnus Eriksson klar för Djurgården

Magnus Eriksson klar för Djurgården

Djurgården agerar tidigt på transfermarknaden, och med en månad kvar tills fönstret öppnar så gör DIF sin första värvning. Bröndbys anfallare Magnus Eriksson är klar för 3,5 år i den blårandiga tröjan.

Magnus Eriksson är född och uppvuxen i Stockholm, och fanns i AIK:s ungdomslag under 2006-2008. Efter två lånesejourer gick anfallaren till Väsby innan flyttlasset gick vidare till Åtvidaberg, där det stora genombrottet kom. Magnus stod för 26 fullträffar på 50 framträdanden i Åtvidaberg, innan belgiska Gent visade intresse och värvade strikern sommaren 2012.

Tiden i Belgien blev dock inte långvarig, och redan efter ett år värvades Magnus till Malmö FF. I MFF blev det totalt 16 mål på 60 framträdanden, samt ett gäng framspelningar från stockholmaren som krönte tiden i Skåne i med ett SM-Guld. "Mange" värvades till kinesiska Guizhou Renhe 2015, men det blev dock endast ett halvår i Kina innan skutan styrde vidare mot Köpenhamn, och Bröndby. Efter ett år har det blivit ett mål på 16 framträdanden hos danskarna, och nu är anfallaren klar för DIF. 
– Han har haft några tuffa år utomlands. Men vi vet också vad som är viktigt för Magnus och det är att ta en ledarroll i laget. Han är drivande, är en extrem vinnarskalle, har tagit SM-Guld och har också varit "Allsvenskans mest värdefulla spelare" under sitt år i MFF 2013. En kreativ poängspelare som kan spela på flera olika positioner och är en dunderkille även vid sidan av planen. Fast han har varit med så länge så är han bara 26 år och har sina bästa fotbollsår framför sig, sammanfattar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Magnus själv är glad över att få komma till Djurgården, och att det gick fort när Bosse Andersson hörde av sig. 
– Jag var på semester i Spanien för två veckor sedan och fick höra om intresset och reaktionen var: Absolut, mer än gärna. Så direkt när jag kom hem så träffade jag Bosse (Andersson) och Henrik (Berggren, VD) på Klocktornet och var ute på Kaknäs och kollade faciliteterna. Efter det så gick det fruktansvärt snabbt och bara någon dag efter hörde jag från DIF att: "det här kommer vi att ro i hamn". Så det var snabba puckar och väldigt skönt att det löste sig så snabbt. När man verkligen brinner för någonting vill man att det ska ske direkt, kommenterar Magnus själv till DIF.se. 

Kontraktet med Magnus är på 3,5 år, och strikern kommer att spela i nummer 77. Eriksson blir spelklar den 15:e juli och kan därmed debutera mot Jönköpings Södra den 18:e juli.

Magnus Eriksson 
Ålder: 26 år
Position: Anfallare, Offensiv Mittfältare, Ytter
Tidigare klubbar: Solna AIK, Väsby United, Akropolis, Åtvidaberg, Gent (Belgien), Malmö FF, Guizhou Renhe (Kina), Bröndby IF (Danmark)
Landskamper: 1 A-Landskamp, 2 U21-Landskamper, 10 U19-Landskamper
Längd: 180 cm
Vikt: 82 kg

John Aveskär2016-06-16 18:25:00
Author

Fler artiklar om Djurgården