Magnus Eriksson till Forum 1891 – hur ser framtiden ut för 33-åringen?
Speltiden har hittills varit skral under säsongen för Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson till Forum 1891 – hur ser framtiden ut för 33-åringen?

Djurgårdens lagkapten, Magnus Eriksson, hade ett fullspäckat schema på den allsvenska upptaktsträffen tidigare idag. Med vind i seglen efter gårdagens derby- och cupseger menar mittfältsveteranen att blåränderna har en betydligt roligare säsong till mötes jämfört med fjolårets. – Vi har den bästa truppen som jag varit med om i vår historia.

Med över 500 anmälda intervjuer, 16 olika lag och ett oräkneligt antal journalister var det ett evigt sorl på hotellet i Solna under årets allsvenska upptaktsträff. Magnus Eriksson och tränare Thomas Lagerlöf var de två representanterna från Djurgården och hade från start ett stort medialt intresse. Precis innan intervjun med Eriksson drog i gång blev Lagerlöf klar med sin – och pustade ut.

– Nu har jag tre minuter till nästa intervju. Jäkligt skönt med lite vila, skrattade han.

Just vila är vad den blårandiga lagkaptenen fått göra under majoriteten av årets matcher.  Med en stenhård konkurrens, inte minst efter vinterns nyförvärv i form av Samuel Leach Holm och Albin Ekdal, och ett intresse enligt fotbolldirekt.se från den allsvenska konkurrenten IFK Värnamo, är framtiden långt ifrån självklar.

– Jag är i Djurgården just nu och jag älskar att vara här. Men självklart så vill jag ju spela fotboll och också bli belönad med det jobb som jag lägger ner. Det är där jag är just nu, men jag är superlycklig varje gång jag får kliva på in på Kaknäs. Jag tränar så hårt jag kan, och så bra jag kan, både för mig själv och för laget. Mer än så kan jag inte göra och då är det bara att vänta och hoppas på att bli belönad för det.

Dedikation och engagemang
Under gårdagen såg det länge ut som att Djurgården skulle gå vinnande ur cupderbyt mot AIK efter 90 minuter spelade. Med bara sekunder kvar på klockan kunde dock Victor Andersson sätta dit kvitteringen, och förlängning väntade. Magnus Eriksson var bänkad under hela matchen men kunde vid ett flertal tillfällen ses instruera medspelare vid varje spelpaus – och likaså sågs han elda upp sina medspelare innan den första förlängningskvarten skulle starta.

– Alltså, ja. I och med där jag är nu och min speltid så finns det andra sätt för mig att supporta mina lagkamrater. Det är sätt för mig att visa att jag finns här för dem och hela den biten. Igår i derbyt mot AIK var det en väldigt viktig grej. Att pusha igång saker, att finnas där och vara den jag alltid varit.

Eriksson tog en snabb klunk av sitt vatten innan han fortsatte:

– Många tror att jag vänt blad helt och hållet bara för att jag inte spelar lika mycket, men jag försöker vara precis den lagkamrat och -kapten som jag alltid varit. Djurgården har en speciell plats i mitt hjärta och därför är jag så hårt dedikerad och engagerad i arbetet.

Avslutningsvis berättade Magnus Eriksson att man som klubb var långt ifrån nöjda med fjolårets allsvenska säsong, men att årets kommer bli betydligt bättre.

– Grunden som vi står på är väldigt mycket stabilare. Förra året så laborerade vi en del och behövde få i gång vissa spelare. Men i år… i år har vi den bästa truppen som jag varit med om i Djurgårdens historia. Ställer vi två startelvor på träning mot varandra är det en extremt hög nivå och det är verkligen ingen större skillnad på resultaten, säger han innan klockan plingar till och det är dags för nästa intervju.

– Men jag hinner flika in med att nivån verkligen är skyhög. Det kommer bli bra i det långa loppet, avslutar han.
 

Victor Christophevictor.christophe@jarnkaminerna.seTwitter: ViChristophe2024-03-18 18:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården