Maic Sema: "Jag vill verkligen tacka för allt"

Maic Sema: "Jag vill verkligen tacka för allt"

Som befarat står det nu klart att Maic Sema inte spelar i Hammarby kommande säsong. Den snart 24-årige mittfältaren blev idag klar för norska Haugesund. Jag fick tag på Maic för en sista intervju:

Att ta farväl av spelare tillhör ju livet som fotbollssupporter. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är en av de jobbigaste delarna. Nu är det alltså dags att säga hej då till en av mina personliga favoriter Maic Sema som denna fredag blivit klar för norska Haugesund.

Maic, jag antar att jag ska vara politiskt korrekt att säga grattis till nytt kontrakt, men du förstår att det inte är direkt helhjärtat jag pressar ett sådant grattis över mina läppar.
- Det förstår jag, svarar Maic.

Vad kommer du att sakna mest nu när du ska summera din tid i Hammarby?
- Oj, det är massor. Jag kommer att sakna alla personer. Dels då lagkamrater men även människorna omkring laget. Jag kommer att sakna Hammarby som företeelse. Jag kommer definitivt att sakna fansen och att få spela på Söderstadion. Man har hört motståndare som ser fram emot årets bortamatch på Söderstadion för stämningens skull och att då få ha den förmånen att alltid få spela där på hemmaplan är fantastiskt. Att spela inför er slår det mesta och det kommer jag självklart att sakna.

Vad var det som fick dig att välja Norge?
- Det kändes som ett lagom steg för mig. Det var inte för stort steg men inte heller för litet.  Det kändes som rätt tid för mig att prova på någonting nytt, att ta ett steg vidare.

Du kom till Hammarby 2008, om vi nu går en liten promenad längs med minnenas gata; Vilka är dina bästa bajenminnen?
- Cupfinalen förra säsongen var helt magisk. Den slår det mesta. Stämningen då var helt otrolig. Sen måste jag ju också nämna årets hemmapremiär. Vi slog ju Landskrona och det var ju jag som fick äran att göra de där två sena målen. Att sen efteråt få höra hela klacken sjunga ens namn och jag fick gå fram dit och dra igång sång; det är ett minne jag alltid kommer att bära med mig.
- Överhuvudtaget just att få fira tillsammans med fansen efter segrar, det är riktigt stort.

Värsta minnet?
- När vi åkte ur, såklart. Det var riktigt jävla jobbigt.

Varför har det dragit ut så lång tid på den här förhandlingen? Om jag säger att det har varit klart länge, vad säger du då? Har det att göra med det faktum att du fyller 24 i år och att klubben du går till då slipper betala utbildningsbidrag?
- Det har inte varit klart förrän nu. Haugesund blandade sig i i mitten av december. Jag var där och hälsade på, fick goda intryck och bra kontakt med tränaren.

En sista hälsning till bajensupportrarna?
- Jag är jättestolt över att ha fått spela i Hammarby inför alla fantastiska fans. Det är supportrar jag aldrig kommer att glömma. Jag har fått extremt mycket kärlek och uppskattning under de här åren och det vill jag tacka för. Att få bli framröstad till bästa spelare var också en höjdpunkt som jag ju bara har supportrarna att tacka för. (säsongen 2010)

- Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden, kanske möts våra vägar igen?

För Maic går nu alltså flyttlasset västerut någon gång i januari månad. Jag avkräver honom på att han hör av sig när han har vägarna förbi Årsta för jag vet att det finns många av oss träningsbesökare som vill säga hej då ordentligt.
Personligen är det med en stor klump i hjärtat jag avslutar samtalet. Det går liksom inte att göra annat än att tycka väldigt mycket om den där killen. Fast, jag hade ju allra, allra helst sett honom kvar. Det finns mycket positivt att säga om den killen. Jag kommer att sakna honom mycket för hans personlighet. Hans glädje och positiva livssyn. Dessutom är han en person som alltid tagit sig tid för oss supportrar. Och dansen, klart fan jag kommer att sakna dansen.

Tack för allt Maic!
- Tack själv.

Pernilla Olsson2012-01-06 20:20:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!