Majoriteten underkända efter uttåget ur cupen

Majoriteten underkända efter uttåget ur cupen

Hammarby är utslagna ur cupen för första gången på fem år. Ett svagt gruppspel avslutade med en svag insats mot Mjällby på Tele2. Spelarbetygen som lyder är ord och inga visor då Hammarby måste höja sig om säsongen inte ska bli ett totalt fiasko.

Betygsskala:

1 – Underkänd
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig

Blazevic
 - 2
Som vanligt spektakulärt när Hammarbys andramålvakt får chansen. Gör precis det som förväntas av honom. Står för ett par fina räddningar på Mjällbys snabba anfall matchen igenom, samtidigt som han håller på att ställa till det vid en otajmad utrustning. Svårt att lasta för målet.

Markus Karlsson (ut 83) - 1
Ser inte lika bekväm ut som han ofta gjorde i fjol. Ligger helt fel vid Mjällbys kvittering där han inte alls hinner ikapp Jagne som får slå in bollen till Bergström. 

Pavle Vagic - 1
Måste kunna bidra mer i uppspelsfasen. Hela backlinjen får i hemläxa att slå passningar för att bryta linjer. Blir lite väl passivt ibland. Står och sover på kvitteringen där han varken täcker yta eller pressar bollhållare. Alldeles för svagt aggerat. 

Shaquille Pinas - 2
Minst dålig i backlinjen igår. Står för en godkänd insats men även Pinas ska ha högre krav på uppspel och att bryta linjer. Tappar Bergström vid kvitteringen även om det går att argumentera för att inlägget borde stoppats tidigare. 

Simon Strand (ut 83) - 2
Varken bra eller dålig match av Simon. Anonym under stora delar av matchen. Fyller på bra ibland och gör de som förväntas av honom men varken mer eller mindre mot Mjällby. 

Nahir Besara - 2,5
Står för Hammarbys kreativa ådra. Försöker bryta mönster emellanåt och då händer det någonting. Även om det är alltför sällan i matchen mot Mjällby. Står för ledningsmålet när han via muren sätter 1-0 på frispark. Godkänd insats från Nahir som hade behövt mer hjälp att kollegorna i laget

Tesfaldet Tekie - 1
Kladdar en del på bollen och ser ut som en Besara light. Gör allt Besara gör fast med mindre finess och sämre slutprodukt. Måste höja sig inför Allsvenska premiären och få ut något av all boll som man ändå ser att Tess besitter.

Oscar Johansson Schellas - 1
Vill mycket men det har ännu inte blivit någon succé för Schellas. Blir helt borttrollad vid målet av Jagne som kroppsfintar bort Oscar. Inte på den nivå Hammarby behöver för tilfället.

Abdulrahman Boudah (ut 69) - 1
Medioker insats av Boudah som lyckas med någon aktion här och någon där. Men helheten är för svag från anfallaren. Blir inte bättre av att ersättande Mikkelsen gör det bar i hans ställe vid inhoppet. 

Jusef Erabi - 1
Kunde inte fortsätta där han avslutade mot Sundsvall efter två mål. Såg iskall ut även om lägena inte är allt för många under matchen. Förvisso nära när han sätter ett avslut i stolpen men ska han fortsätta som Hammarbys nia krävs att han sätter minst en boll på två målchanser. Där är vi inte med Jusef just nu.

Viktor Djukanovic (ut 84) - 1
Likt sina anfallskollegor skapas alldeles för lite för att få godkänt. Mot ett lågt stående Mjällby ska stjärnan från Montenegro kunna vara den som löser upp knutarna. Om inte med dribblingar som med en vass högerdoja som vi vet kan göra spektakulära saker. Känner säkert flåset från Gul. 

Avbytare

August Mikkelsen (in 69) - 2
Står för ett ”bra” inhopp. Missförstå mig rätt, det sprudlar inte om Mikkelsen men han besitter kvaliteter som ingen annan i laget har just nu i spelet på ett tillslag. Kommer växa med mer självförtroende och kommer förhoppningsvis sätta press på de andra anfallarna. 

Montader Madjed in 83

Mads Fenger in 83

Deniz Gul in 84

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2024-03-05 17:02:51
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK