Malmö FF - Syrianska FC
8 - 0

Målfest på Gamla IP när MFF körde över Syrianska
Målfest på Gamla IP.

Det blev som väntat inte mycket till match när Malmö FF och Syrianska drabbade samman på Malmö IP under lördagen i Svenska Cupens första omgång. MFF vann tillslut med hela 8–0.

Snacket på förhand hade handlat om att Syrianska haft svårt att få ihop ett lag till matchen och att MFF stått för deras hotellkostnader – fin gest. Dessutom har det kommit delade uppgifter i veckan om vilken division som Syrianska ska tillhöra under kommande säsong. Med andra ord var det onekligen en något stökig uppladdning för Södertälje-laget inför denna tuffa bortamatch.

MFF kom till matchen med en något tveksam insats mot Varbergs BoIS i tisdags i bagaget. Trots det var ändå känslan positiv inför dagens drabbning mot Syrianska. Med tanke på att MFF hade på känn att dagens cupmatch inte skulle ge tillräcklig med matchning för samtliga spelare inför Wolfsburgs matchen på torsdag, valde man att även spela en match mot Jönköping Södra senare ikväll.

Såhär ställde MFF upp mot Syrianska: Dahlin: Larsson, Anel, Bengtsson, Safari: Bachirou, Lewicki: Traustason, Nalic, Antonsson: Gische.

Ganska omgående syntes klasskillnaden mellan lagen och redan efter sex minuter kunde Antonsson ge MFF ledningen med 1–0. Överlag tillhörde Marcus en av dom bättre spelarna under den första halvleken och kunde gjort betydligt fler mål innan halvtidsvisslan. Efter 21 minuter pricksköt Eric Larsson in 2–0 innan Traustason gjorde 3–0 minuten senare. Syrianska hade, fram tills denna tidpunkt, inte haft ett enda ordentligt anfall.

Den sista kvarten på första halvlek var ganska sömning och tempot gick ner en aning. När domaren drog igång igen efter pausen var MFF snabba med att öka på ledningen till först 4–0 genom Antonsson och sedan 5–0 genom Adi Nalic. Efter knappa timmen spelad byttes Antonsson ut och in kom istället Romain Gall. Han stod för en fin vändning inne i straffområdet innan han skruvade dit 6–0 förbi en uppgiven målvakt i Syrianska.

Nalic var näste man på tur att bli utbytt och in kom istället Pavle Vagic som stod för ett väldigt piggt inhopp. Först gjorde han, retfullt enkelt, 7–0 när han dribblade förbi målvakten och rullade in bollen i tomt mål. Senare skulle han också fixa en straff till MFF men däremellan hann Gische med att sätta dit 8–0 för MFF. Straffen missades dock av samme man som satte dit 8–0-målet. Det spelade dock, i sig, inte särskilt stor roll då MFF hade gjort fullt tillräcklig med mål på Syrianska denna eftermiddag.

Bäst i MFF?

Jag tycker att flera av våra unga spelare stod för fina insatser idag. Anel gjorde återigen en fin insats i mittförsvaret medan Nalic bidrog med mycket offensivt – precis som i många matcher tidigare i år. Vagic stod för ett väldigt trevligt inhopp och jag hoppas verkligen att han får fler chanser och inte blir utlånad, då jag tror enormt mycket på honom.

Annars var det också solida insatser av Antonsson, Larsson och Bachirou. Även Gische och Traustason bidrog med mycket i offensiven även om dom båda borde gjort fler mål än dom gjorde. Gische hade inte riktigt flytet med sig idag, men jag tycker ändå att han gör en riktigt bra match där han deltog i väldigt mycket av det som hände offensivt.

Hur kvällens match mot Jönköping Södra slutar får vi se. Vad vi däremot vet är att MFF fick en perfekt start på årets cupspel när man körde över Syrianska med 8–0. Visserligen ingen jättestor värdemätare, men jobbet ska ändå göras.