Malkolm Nilsson Säfqvist efter debuten mot BP: "Det är kul att vara tillbaka på planen igen"
Malkolm Nilsson Säfqvist fick debutera i Djurgården under lördagen.

Malkolm Nilsson Säfqvist efter debuten mot BP: "Det är kul att vara tillbaka på planen igen"

Det blev inte premiären som Djurgården hade hoppats på. Men även om inte resultatet stämde fanns det vissa ljusglimtar trots allt. En av dem var att Malkolm Nilsson Säfqvist fick debutera. Forum 1891 tog sig ett kort snack med målvakten efter matchen som summerar såväl debuten som den första tiden i föreningen.

Den tionde december presenterades Malkolm Nilsson Säfqvist som Djurgårdens senaste tillskott i spelartruppen. 30-åringen som tillbringat nästan hela sitt liv i moderklubben Halmstads BK kom med ett gediget register och flera säsonger på hög nivå i ryggsäcken. Även om 2023 inte blev året som målvakten hoppats på. Säsongen kantades av psykisk ohälsa och under sommaren tvingades han till en längre paus från fotbollen. Väl tillbaka på träningsplanen och i omklädningsrummet började saker och ting rulla igen och när Bosse hörde av sig under vintern och ville ha honom till Djurgården fanns det inget att tvivla på. 

Flytt till Stockholm blev det och idag kom debuten. Resultatet var inte särskilt bra ur blårandig synpunkt, men huvudpersonen är glad ändå: 

– Det är första matchen för mig sedan i somras. Ska man se för egen del är jag väldigt glad. Det är kul att få vara tillbaka på planen igen. 

Matchen i stort finns det inte mycket att orda om, det blårandiga spelet stämde inte till hundra procent:

— Det var mycket bolltrillande från båda lagen. Inte den bästa matchen. 

— För egen del var det inte supermycket att göra. Även om det var ett surt mål att släppa in så tidigt. I övrigt var det helt okej från min sida. 

Undertecknad blev glatt överraskad över målvaktens förmåga med fötterna. Många gånger var precisionen i bollarna väldigt bra och såväl insparkarna och utsparkarna samt det aktiva deltagandet i spelet imponerade:

— Det blir väl lite mer spel på marken här i Djurgården gentemot vad jag är van med. Jag kommer från ett spelsätt där de flesta bollarna ska slås långt. Så det är lite nytt, men jag tycker ändå att det gick helt okej. 

Är ditt spel med fötterna något Kim och ”Tolle” pratat om att utnyttja mer?
— Nej, inte utnyttja så. Det är mer spelsättet som är så, det är nytt och jag måste anpassa mig. 

Utanför fotbollsplanen börjar tvåbarnspappan bo in sig. Familjen trivs än så länge i huvudstaden:

— Vi försöker utforska så mycket som möjligt efter träningar och komma in i det. Vi trivs jättebra hittills! Det är ett fantastiskt fint lag och en fin förening att komma till så det kommer bli superbra. 

Halmstadssonen som i princip hela sitt liv bott och spelat i Halmstad medger att det varit lite läskigt att lämna tryggheten: 

— Det är första gången jag lämnar Halmstad permanent. Så det är klart det varit lite anspänningar på att testa vingarna utanför Halmstad. Men jag tycker att det funkat bra första två träningsveckorna även om resultatet idag såklart inte var jätteroligt. Dock skönt att vara igång med matchsäsongen. 

”Bara lite ömt” 
Efter en knapp kvart åkte målvakten på en smäll som tog mot ryggslutet. Malkolm kan dock ge lugna besked till supportrarna: 

— Jag fick ett knä i ryggslutet. Men det är lugnt, bara lite ömt just nu. 

Med tanke på dagens kyliga väder är det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Redan om knappt två veckor blir drömmen sann för spelarna i Djurgården. Den 30:e januari åker nämligen laget på träningsläger till Gran Canaria. Malkolm ser fram emot lägret, även om han betonar att det ännu är en match kvar att spela:

— Det är klart det ska bli skönt med läger. Speciellt idag när man springer runt och det är isbitar på planen. 

— Men vi har först en match mot Västerås nästa helg som vi måste ta på allvar och utnyttja. 

* * *

Hur tycker du att Malkolm Nilsson Säfqvist skötte sig i debuten för Djurgården? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-01-20 18:49:00
Author

Fler artiklar om Djurgården