Mållöst i lördagens träningsmatch
Fin insats av målvakten Philip Vaitsiakovic

Säsongens andra träningsmatch hemma på Skytteholms IP genomfördes i råkallt väder och snöblask. Inget väder som inbjöd till något storspel från hemmalaget eller gästande Div 1 laget Södertälje FK. Resultat: AFC United - Södertälje FK 0 - 0

Säsongens andra träningsmatch hemma på Skytteholms IP genomfördes i råkallt väder och snöblask. Inget väder som inbjöd till något storspel från hemmalaget eller gästande Div 1 laget Södertälje FK. Resultat: AFC United - Södertälje FK 0 - 0En första halvlek var det som började med en någorlunda bra nick mot mål av en AFC provspelare. Sedan hände egentligen inte så mycket mer i snöblasket. Luca Gerbino Polo hade några halvchanser, mycket mer än så var det inte. Gästerna skapade fler målvaktsingripanden under matchens första 45 min.

Pigg inledning under första minuterna av andra halvan utan någon riktig målchans. Ju längre tiden gick, ju mindre skapade hemmalaget.
Inbytte Jesper Carlsson hade dock en frispark som touchade muren och så när ställde Södertälje målvakten som dock kunde rädda bollen till hörna. I matchens slutminuter fick Jesper Carlsson fritt fram i motståndarboxen, men avslutet gick på fel sida stolpen sett med AFC ögon..

Gästerna hade återigen flera avslut på mål än hemmalaget. Att målvakten Pilip Vaitsiakhovich var hemmalagets bäste spelare säger det mesta om målchanserna.
Spelmässigt stod AFC upp men att skapa några vassa avslut var värre. Besvikna hemmaspelare var det som lämnade planen efter slutsignalen.
Gästerna var ett riktigt bra fotbollslag som visade stor energi.
Hemmaspelare från fjolårstruppen var - M.v. Pilip Vaitsiakhovich - m.v. Cem Alpek - Joakim Alriksson - Rinor Nushi - Andre Österholm - Luca Gerbino Polo - Omar Jawo - Jesper Carlsson och Ramzy Aiga.
Ny träningsmatch är det inkommande lördag 7:e feb kl 14.00 mot seriekollegan Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena.