Malmö FF avslutar samarbetet med Milos Milojevic
Tack för cupguldet, Milos och lycka till!

Malmö FF avslutar samarbetet med Milos Milojevic

Precis som det spekulerats om under dagen har Milos Milojevic fått sparken.

Halvvägs in i säsongen väljer Malmö FF att avsluta samarbetet med tränare Milos Milojevic.
Misslyckandet i CL-kvalet och en ganska knackig allsvensk första halva av säsongen gör att föreningen väljer att sparka Milos.

Den sportsliga ledningen i form av Daniel Andersson och Andreas Georgson går in som en interimslösning till dess att en ny tränare är rekryterad.
Andreas Georgson är den som har ansvaret för den dagliga verksamheten där han leder A-laget.

Ordförande Anders Pålsson säger till mff.se:
– Milos är en duktig tränare och han har varje dag satt föreningen i första hand, så även när vi diskuterat och kommit till det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Vi skiljs som vänner och i och med cupguldet är han inskriven i föreningens historieböcker för alltid. Vi tackar Milos för hans tid i Malmö FF och önskar honom lycka till framöver.

Milos själv säger:
– Till alla spelare, ledare, hela organisationen och Malmö FF-familjen, ett stort tack. Tack till alla för deras insatser som ledde till att vi lyckades vinna Svenska cupen. Jag kommer alltid att hålla det varmt i mitt hjärta liksom det starka och lojala stödet som vi hade från fansen i den matchen och alla andra matcher. Jag är mycket stolt över att säga att jag varit tränare för Malmö FF. Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias. Tack så mycket och kom alltid ihåg: I med och motgång tillsammans. För alltid en MFF:are!– Till alla spelare, ledare, hela organisationen och Malmö FF-familjen, ett stort tack. Tack till alla för deras insatser som ledde till att vi lyckades vinna Svenska cupen. Jag kommer alltid att hålla det varmt i mitt hjärta liksom det starka och lojala stödet som vi hade från fansen i den matchen och alla andra matcher. Jag är mycket stolt över att säga att jag varit tränare för Malmö FF. Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias. Tack så mycket och kom alltid ihåg: I med och motgång tillsammans. För alltid en MFF:are!

En reflektion från Himmelriket är att det känns lite sorgligt att enbart Milos som naturligtvis gjort sitt yttersta, som Andreas Georgson uttryckte det igår, "får bära hundhuvudet", men det är den här branschens villkor. Jag hoppas innerligt att jobbet med att rekrytera den kommande tränaren sköts mer noggrant och att detta lyfter föreningen som mår ganska dåligt just nu.

Slutligen: Tack Milos för cupguldet och lycka till framöver!

Pontus Kroon2022-07-29 15:35:49
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?