Malmö FF besegrade Ängelholm utan att imponera
Malmö FF besegrade Ängelholm med 5-1 på bortaplan.

Tillslut blev det en bekväm seger för Malmö FF borta mot Ängelholms FF i Svenska Cupen. Men MFF imponerade inte särskilt mycket spelmässigt.

Solen sken i nordvästra Skåne när lagen sprang in för att spela den andra omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Milos valde att ställa upp med ungefär samma elva som senast, bortsett ifrån två förändringar. Niklas Moisander kom in istället för den skadade Martin Olsson och den 17-årige Hugo Larsson fick göra sin första start i MFF istället för Sebastian Nanasi.

Såhär ställde Malmö FF upp: Dahlin: Beijmo, Nielsen, Chalus, Moisander: Christiansen, Rakip: Larsson, Nalic, Birmancevic: Berget.

Den första halvleken bjöd inte på särskilt mycket framåt för MFF:s del. Tempot var långsamt och presspelet obefintligt. Överlag kändes det inte riktigt som att spelarna var påkopplade och kontrasten var stor jämfört med den föregående matchen mot GAIS. Kameravinkeln på Cmores sändning var speciell och själva en-kamera-produktionen påminde mig om matcherna vilka jag brukar se i den argentinska tredjedivisionen.

Dom flesta hade nog trott att Malmö skulle vara det laget som tog ledningen i matchen, men istället stack Ängelholm fram och gjorde 1–0 genom Johan Oremo. MFF ökade tempot en aning under slutminuterna av den första halvleken och fick också dit en kvittering efter att Adi Nalic nickat in ett inlägg ifrån höger.

Inför den andra halvleken gjorde Milos ett byte. Ut gick Chalus och han ersattes av Eric Larsson. Överlag gick saker och ting lite snabbare under matchens avslutande timme och det skulle också visa sig i målprotokollet. Birmancevic skruvade dit en frispark efter sextiotvå minuters spel innan Adil Nalic fick tacka för sig. MFF-mittfältaren gjorde en rörelse med skallen mot en Ängelholmspelare och fick rött kort av domaren Kasper Sjöberg.

Trots reducerat manskap kunde MFF trumma vidare. Malik Abubakari fixade 3–1, firade med några eleganta volter och gjorde high-five med publiken längs långlinjen. Överhuvudtaget tycker jag att Abubakari haft fina inhopp den senaste tiden och kanske förtjänar han rent av att få starta en match framöver?

Eric Larsson fyllde på till 4–1 innan Anders Christiansen fastställde slutsiffrorna till 5–1. I slutändan vann Malmö komfortabelt, men slutresultatet reflekterade inte riktigt matchbilden och insatsen i stort. Men, trots allt, tre poäng är alltid välkommet och inför den avgörande omgången, mot Värnamo, har vi allting i våra egna händer. Det får ändå anses som fullt godkänt.