Malmö FF - Blåvitt 2-1 - Mesta mästarna vann

Malmö tog emot IFK Göteborg i elefantmötet och precis som sig bör vann MFF.

Startelvan: Marko JohanssonEric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Jonas Knudsen – Pavle Vagic, Erdal Rakip – Jo Inge Berget, Ola Toivonen (k), Vejlko Birmancevic – Antonio Colak.

Bänken: Mathias Nilsson, Felix Beijmo, Adi Nalic, Mubaarak Nuh, Sebatsian Nanasi, Aleksander Nilsson, Markus Björkqvist

I MFF saknades alltså Johan Dahlin, Oscar Lewicki, Bonke Innocent och Sören Rieks sedan tidigare på grund av olika skador. Anel Ahmedhodzic är iväg med landslaget och även Anders Christiansen avstod dagens match. Enligt rapporterna handlade det om en mindre känning för AC som hade spelat "om det varit final".

Blåvitts elva:
Ioannis Anestis – Alexander Jallow ,Mattias Bjärsmyr, August ErlingmarkSebastian ErikssonHosam Aiesh, Tobias Sana (k), Alhassan Yusuf, Simon Thern – Pontus Wernbloom – Oscar Vilhelmsson.

MFF började matchen piggt och lånade knappt ut bollen första kvarten. Närmast mål för MFF var Jonas Knudsen som fick till ett tungt skott när han stötte fram på sin vänsterkant. Under den här kvarten tog dock gästerna ledningen. MFF slarvade i uppspelet och var sedan passiva i återerövringsspelet vilket gav Tobias Sana yta och han visade att han inte bara är bra på att kasta spjut - Han satte en praktpärla i första krysset från distans.

Blåvitt jämnade ut spelet efter ledningsmålet men Malmö kunde och borde nog gått till pausvila med åtminstone 1-1. Veljko Birmancevic var ofta involverad i farligheterna, men tvingades utgå skada. In kom Sebastian Nanasi och andra halvleken blev hans. Redan ett par minuter in snurrade han bort Erlingmark innan Wernbloom sänkte honom - Straff.

Straffen satte Colak hur säkert som helst och några minuter senare var det dags för 2-1 när Colak bjöd tillbaka och hittade Nanasi i djupet. Unge Nanasi var iskall i läget och lyfte in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

MFF kunde ha gjort ytterligare mål. Inte minst Nanasi själv hade lägen att öka på, men 2-1 stod sig och Malmö vann relativt komfortabelt. Med kvarten kvar fick MFF dessutom spela en man mer när Wernbloom drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen.

2-1. Ett steg i rätt riktning - Precis som sist. Bra så.