Malmö FF - Braga
0 - 2

Malmö FF - Braga 0-2
Hedersam förlust i Åges comeback.

Förlust mot Braga i första matchen i Europa Leagues gruppspel, men ingen genomklappning.

Visst hoppades man på mirakel i Åge Hareides comeback som MFF-coach, men förnuftet sade att Portugals näst bästa lag just nu skulle vinna hyggligt komfortabelt. Förnuft vann över känsla, men det gick faktiskt att stå ut med.

MFF gick som väntat ut och visade att man tänkte sälja sig dyrt. Mäster Hareide hade lyckats få laget att gå in i matchen med högt huvud och med hög aggressivitet.
Efter de första femton var jag nöjd med den himmelsblå attityden och att portugiserna inte lyckades få igång så mycket vägvinnande spel.

Det dröjde ända till den 24:e minuten innan Braga på en långdistansnick i ribban skapade sin första riktiga målchans, men Ismael Diawara i MFF-målet kom undan med blotta förskräckelsen i det läget. Bara minuter senare kom MFF:s första chans och efter lite kalabalik i Bragas målområde rakade Dennis Hadzikadunic bollen tätt utanför Bragas målvakts högra stolpe.

Tyvärr blev glädjen över en MFF-chans kortvarig och på en hörna 30:e minuten nickskarvades bollen vidare till Bragas Rodriguez som klackade in 0-1 till de portugisiska gästerna på Stadion.

MFF höll uppe spelet den sista kvarten av halvleken och känslan var i paus att Braga ledde på bättre effektivitet snarare än på total överlägsenhet spelmässigt.

Andra halvlek började dramatiskt med ett Bragamål redan efter ett par minuter, men efter VAR-granskning kunde målet dömas bort med minsta möjliga marginal och MFF var kvar i matchen.

MFF var så långt med hyggligt och efter ett vackert anfall i 63:e minuten kom Martn Olsson runt sin högerback på kortlinjen och hade flera utmärkta alternativ att spela fram till målchans, men ett fullständigt felaktigt domslut gjorde att MFF-anfallet blåstes av. Synd på ett fantastiskt läge för MFF att utjämna.

I stället blev en glidtackling i MFF:s straffområde en stund senare ödesdiger. Efter att domaren först friat till MFF:s fördel trädde VAR in och Braga fick straff. I minut sjuttio satte Horta 0-2 säkert i Ismael Diawaras vänstra hörn.

De sista tjugo minuterna krigade MFF på utan att nå någon utdelning, men man höll uppe spelet på ett sätt som i alla fall i mina ögon gav mersmak.
Inga gamnackar och inget gnäll, bara nittio minuters hårt arbete.

Lewicki gjorde en godkänd comeback, Åge eldade på ett rätt kompakt gäng och att Portugals näst bästa lag vinner på Stadion är inte det jobbigaste vi har upplevt i år, långt därifrån.

MFF lämnade vår vackra gräsmatta i kväll utan att behöva skämmas och med en del bra formbesked. Det bådar inte gott för söndagens motståndare Norrköping.
Europa Leagues gruppspel är igång och MFF är med i racet!