Malmö FF - Chelsea 0-1: Tung förlust efter stark insats

Malmö FF - Chelsea 0-1: Tung förlust efter stark insats

Det blev en ny förlust men Malmö stod upp väl och gjorde årets bästa insats.

Regerande CL-mästarna Chelsea som körde över Malmö i London kom till spel med ett starkt lag även i Malmö. Eftersom Lasse Nielsen skrämde Lukaku var denne otillgänglig i Malmö och Chelsea fick leta bland bänkvärmarna och hittade Kai Havertz som ny spets. Havertz är en ren dussinlirare som kostade Chelsea mellan 700-800 miljoner. Det säger kanske en del om läget Malmö ställdes inför. En oerhört tuff uppgift.

Och det blev en väntad matchbild där Chelsea styrde det mesta spelet mot ett MFF som återgick till 3-5-2 igen med en lite mer släpande partner till Colak än vanligtvis.
Dahlin
Anel, Lasse, Franz
Berget, Pena, Rakip, Bonke, Rieks
Nanasi, Colak

Det var ett Chelsea som hade mycket av bollen under första halvleken och man skapade också några chanser. Hudson Odoi var involverad i mycket. Ziyech hade en fin prestation när han tog hand om sin egen andravåg men Dahlin räddade. Havertz fick ett halvt friläge efter en knapp halvtimme, men Dahlin kom ut och avvärjde fint. Alonso hade ett tungt skott efter ett långt inlägg från höger. Men riktigt nära var det egentligen aldrig.

Också Malmö hade chanser. Efter en snabb spelvändning i tionde minuten fick Nanasi skottläge, men skottet blockerades till en enkel räddning. Bästa chansen kom sannolikt strax före pausvilan när Pena slog en läcker boll på djupet som Colak drog till direkt på, men skottet från 17 meter gick strax utanför.

0-0 i paus efter en oerhört stark insats av MFF. Chelsea var det spelförande laget, men Malmö stod upp bra och hade alltså också några chanser att chocka gästerna från London.

Efter pausvilan började MFF piggt och Sören Rieks sköt strax utanför efter några minuter. Men därefter lyfte Chelsea upp spelet och i matchminut 56 spräcktes nollan. Hudson Odoi sprang loss på kanten och slog in bollen central till Ziyech som kunde stöta in ledningsmålet från nära håll. En perfekt slagen passning och även om Malmö hade stått upp bra går det inte att säga något annat än att målet kändes rimligt sett till matchbilden.

Malmö fortsatte vaska fram några halvchanser. Rakip sköt över från 20-25 meter efter dryga timmen. Colak hade något halvläge där han kunde fått bollen i bättre läge. Och så vidare.

Tiden rann ut. Chelsea hade ytterligare några chanser som räddades av Johan Dahlin när Chelsea städade av halvleken i ledning 1-0 som stod sig matchen ut.

Seger för Chelsea, men Malmö kunde lämna planen med raka ryggar. Bästa insatsen i årets Champions League. Med fler liknande insatser i de två kommande matcherna är det inte omöjligt att man kan få med sig något trots allt.

---------
Många starka insatser i MFF i dag. Vill framförallt lyfta Dahlin i målet. Räddar flera bra chanser för Chelsea och agerar med lugn.
Lasse Nielsen och Anel sätter inte många fötter fel i försvaret i dag och håller motståndet från de farligaste ytorna.
Pena och Bonke gör ypperligt starka insatser både med bollvinnande och bolltransporter.
Berget vinner otroligt mycket dueller på sin kant och stänger kanten defensivt. Tyvärr skadad på slutet.

-------
Chelsea är dessutom kanske det bästa laget vi har mött. Otrolig maskin.

-------
Kul med speltid för Nanasi och han visar igen vilken fin spelare han är. Otroligt välskolad. Smart.

-------
Sannolikt bra att Birmancevic fick vila i dag, men jag hade gärna gett honom lite mer speltid. Såg pigg ut i inhoppet och hade kunnat skapa något från ingenting.
-------
Nu tar vi med oss att vi kan mäta oss med lagen i Champions League. Vi tar det med oss närmast mot Blåvitt men även sen mot Juventus och Zenit.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-11-02 22:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?