Malmö FF - Djurgården 2-3 - Lyckades förlora det här också

I en halvlek spelade Malmö bländande och kontrollerade totalt Djurgården. Sen tappade man allt. Som vanligt numera.

Startelvan:
Diawara
Beijmo, Lasse, Dennis, Knudsen
Larsson, AC, Rakip
Sejdiu, IKT, Sören

Lasse var alltså tillbaka efter sin nackskada och Rakip lyftes in i laget igen, vilket skulle visa sig bli en succé inledningsvis. Redan efter sex minuter tog Malmö nämligen ledningen efter att Knudsen kastat ett inkast som blev rörigt i Djurgårdens straffområde och efter några turer spelade Hugo Larsson fram Rakip som kunde stöta in bollen från nära håll. Rakips, tydligen, första mål på 40 matcher i MFF. Märkligt hur få mål han gjort sen återkomsten.

Djurgården hade därefter en hel del boll, men Malmö kontrollerade händelserna och bortsett från ett tungt skott från Magnus Eriksson var Djurgården helt ofarligt. Nämnde Eriksson tappade boll strax efter sitt skott och Malmö kunde ställa om på Djurgårdens planhalva. Beijmo hittade fram till AC i fin yta, och AC i sin tur vände runt och spelade fram till Sören Rieks som enkelt kunde placera in 2-0 vid den bortre stolpen.

Malmö kunde haft ytterligare mål. IKT sköt strax utanför i ett bra läge. Sejdiu fick en oerhört tuff frispark emot sig i duell med Danielsson och även AC hade marginalerna emot sig när han dömdes vara offside. Jag har inte sett sekvenserna i efterhand så de kan ha varit korrekta, men kändes tuffa.

Men 2-0 i paus. Med mersmak. Sören Rieks bäst på plan tätt följd av Hugo Larsson som kontrollerade mittfältet på ett formidabelt sätt.

Och Malmö började även andra halvleken stabilt några minuter men det tog inte lång tid innan Djurgården hade reducerat. Ett passivt Malmö lät Djurgården få in bollen i straffområdet och ut till Asoro som sköt ett lågt skott som Diawara räddade, men returen gick rakt ut i en farlig zon där Lasse Nielsen inte fick bort bollen och istället kunde Djurgården stöta in 2-1 i den 52:a minuten. Det vände matchen totalt.

Malmö blev livrädda och strax efteråt fick Lasse Nielsen utgå - troligen sedan nackskadan gjort sig påmind. Säsongen över för Lasse? Synd då han var otroligt bra i första halvlek.

Men Malmö var skakat och helt plötsligt hade man enorma problem med att sätta enkla passningar och efter en timme slog Diawara en riktigt dålig passning mot Felix Beijmo som snappades upp av Djurgården och vips kunde Kalle Holmberg göra 2-2. Inte bra av Diawara men också märkligt hur Malmö gång efter annan satte Diawara i rätt tveksamma lägen med tanke på att Djurgården sprang på allt och pressade till höger och vänster.

Direkt efteråt slarvade Dennis av alla människor och Asoro borde gjort 3-2 men Diawara kom ut snyggt och räddade.

Djurgårdens momentum kom därefter av sig en aning efter ett avbrott i spelet på grund av ett sjukdomsfall (?) på läktaren och det såg ut som om det skulle sluta 2-2, men det här är säsongen då Malmö hittar sätt att förlora matcher och visst lyckades vi igen.

Vårt huvudlösa försvarsspel satte Jonas Knudsen i en löpduell med Joel Asoro och efter att han förlorat drog han sen omkull Asoro i straffområdet och så var det straff och rött kort. Det kändes rätt men man kan ju konstatera att Knudsen såklart borde ha dragit ner Asoro utanför istället i ett tidigare läge.

Straffen tog Danielsson hand om och på övertid satte han 3-2 och så hade vi förlorat det här också.

En riktigt fin halvlek följdes upp av en bedrövlig och så kammade Malmö ännu en gång i år noll. Man kan ju också konstatera att av nyförvärven i år var det bara Kiese Thelin och Dennis som startade. Buya Turay och Zeidan byttes in men hade ingen större framgång även om Zeidan nog var bättre i dag än på länge.

--------
Tre matcher kvar av Allsvenskan 2022. Måtte de ta slut fort. Det är en ren pina det här.
Att vi skulle ha något att hämta mot Häcken ser jag som helt otänkbart.
Nio förluster i år. Var tredje match slutar med förlust alltså. Ofattbart uselt.

--------
Ska man hitta några positiva saker i dag är det såklart från första halvlek då Sören och Hugo var otroligt bra. Sören tröttnar en del i andra och Hugo har svårt när backlinjen knappt kunde sätta en passning.

--------
För ovanlighetens skull var det inte anfallet som fallerade mest i dag, utan det var istället försvarsspelet.
Samtliga tre mål känns som mål vi borde ha hanterat.
Det är ju inte ens så att Djurgården gör det speciellt bra. Vi skänker bort målen.