Malmö FF- Hammarby IF 3-0 - En promenad i parken

Ett MFF som har vaknat på riktigt hade inga som helst problem att besegra ett svagt Hammarby på Stadion i kväll.

Att möta Hammarby hemma på Stadion brukar vara en behaglig historia och årets möte var inget undantag.
MFF gjorde årets mest solida insats och gav inte stockholmslaget en chans.

MFF började bra med mycket bollinnehav, till stor del beroende på ett presspel som fungerade. Återerövringarna var många, men liksom tidigare under säsongen skapade vi inte så mycket initialt.

De gånger vi hotade mest var på fasta situationer och både på ett par hörnor och efter ett av Jonas Knudsens patenterade inkast blev det farligt framför Hammarbymålet, men utan att vi fick till riktigt vassa avslut.

I stället kom matchens första riktiga målchans för Hammarby i stället. Duktige Tim Söderström tog sig runt på vänsterkanten ner mot kortlinjen och slog en perfekt passning snett inåt bakåt till Alexander Kacaniklic som bredsidade bollen mot mål från en sju-åtta meter, men MFF:s siste utpost Johan Dahlin gjorde något som kan bli årets räddning i allsvenskan 2020 och höll bollen utanför mål.

Några minuter senare kom MFF:s klara målchans där Ola Toivonen drev upp ett högt passningstempo för att sedan kombinera sig fram till ett friläge, men Hammarbykeepern David Ousted räddade till hörna.

På hörnan rusade tre MFF:are mot främre stolpen, Hammarbyförsvaret hängde med och den långa hörnan dalade ner framför en bortglömd Jo Inge Berget som vid bortre stolpen behärskat bredsidade in bollen på volley. 1-0 till MFF efter 28 minuter!

Efter målet var det bara ett lag på plan. MFF vann boll oavbrutet och Bonke Innocent som var fenomenal idag, stal bollar från Hammarbyspelare som om de vore småbarn.

Efter en sådan bollstöld i den 36:e minuten, fick han fram bollen till dagens offensive fältherre, Ola Toivonen som med en kirurgisk yttersida hittade Isaac Kiese Thelin som kliniskt bombade in 2-0 bakom en chanslos Ousted i Bajenmålet.

2-0 stod sig till pausvilan, men om Hammarby hade planer på att vända på steken i andra fick de snabbt ställa in sig på något annat då Jo Inge Berget endast sekunder in i andra halvlek vann boll i Hammarbys straffområde och serverade Marcus Antonsson som kunde styra in 3-0 i öppet mål.

Resten av matchen gjorde hemmalaget lite som de ville. Tempot gick ner av förklarliga skäl och de få gånger Hammarby nådde fram till Malmös straffområde klev matchens allra bästa spelare, Oscar Lewicki, fram i exakt rätt tid varenda gång och tog hand om bollen. Enkelt och helt skoningslöst.

MFF borde i sanningens namn gjort ett par mål till, men man blev tyvärr lite nonchalanta i sista tredjedelen, vilket är dumt då det kan visa sig viktigt med bra målskillnad i racet mot Norrköping, men det är trots allt petitesser en dag som denna när vi gör en så pass stark insats.

Värd att nämna är härlige Amin Sarr som återigen charmade oss med ett formidabelt inhopp, denne unge man har en speed och en genombrottsförmåga som är något alldeles extra!

Antonsson och Berget gjorde fina insatser och fick göra varsitt mål, vilket gör gott för självförtroendet och offensiva supertrion AC-Ola-Isaac blir bara bättre och bättre tillsammans. Men för mig var det trots allt den defensiva supertrion Bonke-Oscar-Dahlin som på något vis helt desarmerade Hammarby idag och gav den grund på vilken segern vilar.

Om Hammarby som gjorde en stark säsong i fjol, kan man väl bara säga att något är fruktansvärt fel.
Tankovic är direkt dålig, Kacaniklic är oskarp, Bojanic ser ut att ha återgått till sena gamingnätter med kebabpizza och defensivt ser de totalt ihåliga ut. Skall man hitta något positivt bör Tim Söderström och Gustav Ludwigson lyftas fram. Båda gjorde ett riktigt bra jobb idag och låg bakom det lilla Bajen åstadkom framåt.

För Di Blåe är det bara att fortsätta på den inslagna vägen. Fler och fler spelare börjar hitta formen och avståndet upp till Norrköping är inte längre försvinnande långt.
Det kan kanske bli ett riktigt trevligt fotbollsår till slut.