Malmö FF - IFK Norrköping 1-1 : Det är inte sant
Inte idag heller.

Malmö FF - IFK Norrköping 1-1 : Det är inte sant

Toppmatch! Underbart! FANTASTISKT! Knappast va? Det var ettan mot åttan och även om spelet faktiskt inte visade detta så säger resultatet att MFF har betydligt mer att jobba på och Norrköping har kommit oerhört långt med sitt intressanta lag.

Det var onekligen två intressanta lag som möttes i Malmö denna måndag. Det ena med ett landslagsanfall för bara några år sedan med allsvenskans bästa på mitten och det andra så fullt med talang och allsvenskans nästan bästa på mitten skulle mötas i en match som sades skulle avgöra allsvenskan. 

Första halvlek är en bra halvlek och det är uppenbart att det är två av allsvenskans bästa lag som möts men det är framförallt MFF som är det bästa laget. Det är mycket bra försvarsspel från båda lagen och vi som ser matchen får äntligen se hur bra MFF faktiskt kan spela. 

Det är också MFF som tar ledningen genom en passning från Anel till AC som lyckas nå Rieks. Rieks gör inget misstag och skjuter upp bollen i nättaket. 
Ola är bra, Kiese Thelin gör sin grej, Rieks är briljant. Tyvärr är anfallsspel fortfarande oerhört stelt och MFF har svårt att avgöra matcher. Det skulle kosta. 
Matchen fortsätter och Norrköping börjar trycka på.

Återigen kommer känslan att detta troligtvis inte kommer hålla. Det håller inte heller och Norrköpings inhoppare kvitterar i 88:e minuten och det är nära att Norrköping i anfallet efter också gör 1-2 vilket hade gjort denna kvällen oerhört mycket värre. 

Om vi ska se lite mer positivt på matchen så var Malmös försvar bra mot allsvenskans just nu bästa lag. Hade coachningen varit aningen bättre och det funnits mer fokus skulle Malmö vunnit matchen och det helt rättvist. Nu har det varit alldeles för många oavgjorda och det kommer kosta Malmö guldet om det fortsätter. 


Nedan följer betyg. 


Dahlin - 2

Kan inte göra mycket på målet. Gör några bra räddningar. 

Larsson - 1,5 

Spelar upp sig lite under andra men är kall som en fiskpinne längst in i kylen. 

Ahmedhodzic - 3,5 

Det är kul att se Anel spela fotboll och det verkar som han också har roligt. Kan se lite flamsig ut men vi har ytterligare en utmärkt mittback som kommer från vår akademi som har ett pågående genombrott. 

Lewicki -3 

Ja han ligger bakom målet men övriga delar av matchen är Oscar mycket bra och gör det bra som mittback. Jag blir inte arg om han fortsätter där i Bengtssons och Nielsens frånvaro. 

Knudsen - 4

Jag tycker detta var var danskens bästa match i MFF. Han kom bra runt på kanten, spelade bra försvar och visade ett självförtroende som saknats. 

Berget - 2,5 

Kommer fram en del på sin kant. Gör det helt ok. Kan bättre. 
Bachirou - 1 

Ut skadad men är liksom Larsson så långt ner i frysen att daimstrutarna tycker att det är lite väl kallt. 

Christiansen - 2 

Inte dennes bästa match för säsongen och även om han inte verkade störas allt för mycket av Ola så kommer dansken inte riktigt till sin rätt i denna matchen. Möter ett bra försvarsspel ska sägas 

Rieks - 4,5

Jag tycker Rieks är Malmös bästa spelare. Han jobbar stenhårt, vinner dueller och gör poäng. 

Toivonen - 2,5

Ola orkar inte hela matchen och det är helt förståeligt. Det är en klasspelare som vi har fått in och när han kommer igång så blir det helt kanon. Försvinner i mitten av andra och har svårt att komma upp i nivå. 

Kiese-Thelin - 2

Kanske den svagaste matchen sedan återkomsten. IKT kommer långt ner i banan och där finns inte hans styrkor. Fortsätter vinna dueller och gör det helt ok även i denna matchen. Skulle dock behöva göra ett spelmål också för att verkligen komma igång. 

Innocent - 1,5 

Malmö tappar inte matchen när Bonke kommer in men man blir definitivt inte bättre. Gör sitt bästa men gör inte laget bättre. 

Molins spelade för kort tid. 

JDT ska också ha kritik. Ledning 1-0 och IFK börjar pressa. Gör två byten av fem(!!) under dagens match. Inte bra. 

Kalle Dahlberg2020-07-13 21:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?