Malmö FF - IFK Värnamo 0-0
Allt är dåligt.

Skulle MFF kunna återställa ordningen efter matchen mot Union eller skulle den relativt dystra trenden i allsvenskan fortsätta? Skulle Antonsson få göra mål på sina gamla lagkamrater eller skulle Buya Turay äntligen komma igång i sin nya klubb? Varken eller visade det sig.

MFF började med att på ett bra sätt trycka tillbaka Värnamo. Spelarna vann dueller, Ceesay visade sin snabbhet och Patriot var bra på andra kanten. Värnamo hade några lägen men kom aldrig riktigt fram mot Malmös mål vars backlinje idag jag uppfattade som Beijmo, Dennis och Olsson. MFF hade några chanser och den klaraste missade AC på en riktigt bra passning från Patriot. Även om MFF idag spelade utan Oscar Lewicki var inte hålen i backlinjen lika uppenbara som det varit i flertalet matchen i årets allsvenska. På det stora hela var det en relativt händelsefattig halvlek som slutar 0-0.

Andra börjar på ett snarlikt sätt som första. MFF trycker på utan att kunna skapa särskilt mycket, ett antal hörnor och några skott men inget som är extremt nära förutom ett skott från Beijmo som rensas av en back i Värnamo. Istället är det Värnamo som kommer till dem objektivt farligaste chanserna i andra halvlek. Det är Diawara som gör två mycket bra räddningar på farliga anfall och även om MFF trycker på sista typ fem minuterna så händer inte särskilt mycket av värde. En frustrerande match återigen och MFF är usla sista tredjedelen och får inte till något anfallsspel av värde. Båda lagen lämnar med besvikelse över resultatet och det säger väl egentligen allt.

Betyg:

Diawara - 4
Gör direkt matchavgörande räddningar och är återigen stabil. Diawara är inte problemet utan snarare något att bygga vidare på.

Beijmo - 2
I stora drag osynlig men försvaret gör det överlag bra.

Hadžikadunic - 3
Slarvig i vissa passningar men gör ett par bra ingripande som räddar MFF från baklängesmål.

Olsson -  1
Sämre än Beijmo, gör ingenting.

Ceesay - 3
Bäst offensivt i Malmö, problemet är fortsatt inläggen och passningarna.

Larsson - 2
Gör det bra, godkänd.

Pena - 1
Nej om du ska ut och klaga i sociala medier bör det leverera mer.

Sejdiu  - 2,5
Jobbar stenhårt men har svårt att komma fram i något anfall. Bra passning till ACs läge.