Eleda Stadion, 2021-07-10 15:00

Malmö FF - Sirius

Malmö FF - IK Sirius
Look who´s back!

Malmö FF - IK Sirius

Matcherna duggar tätt och efter segern mot Riga i CL-kvalet är det dags att möta Sirius i allsvenskan. Och ja, AC är tillbaka!

I morgon är det dags för MFF att åter sätta press på Djurgården i den allsvenska tabelltoppen.
Efter den snöpliga förlusten mot Norrköping i lördags slickade vi såren och slog Riga FC i CL-kvalet och höll dessutom en efterlängtad nolla.

Ja, det är ofattbart nog den första hållna nollan i en tävlingsmatch det här året, så nu hoppas jag innerligt på att ett trendbrott har skett.
Jag upprepar likt ett mantra att Johan Dahlins och Oscar Lewickis comebacker kommer att betyda mycket för defensiven på sikt och i onsdags kändes det redan tryggare än på länge.

Offensivt har Antonio Colaks målskytte lossnat på allvar och det känns som att vår forwardsstjärna kommer till sin rätt mer och mer för varje dag han är i MFF.
I morgon lär han dessutom, i alla fall under en del av matchen, backas upp av vår återvändande kapten, Anders Christiansen.

Även om AC inte spelar från start är jag säker på att bara hans återkomst i matchtruppen betyder massor för det himmelsblå självförtroendet. Jon Dahl Tomasson låter lite lätt lyrisk när han uttalar sig om AC till mff.se:
"Det är härligt, jag ler. Vi är allihopa glada att ha AC tillbaka. Han är ligans bästa spelare och han kommer att vara involverad imorgon. Han har haft en fin upplevelse med Danmark och även fast han inte spelat så vet jag att han har tillfört laget mycket med gott humör och med en bra träningsintensitet."

Vi kommer alltså sannolikt ha både Lewicki och AC på centralt mittfält åtminstone en del av matchen och för mig känns det lite som julafton. AC och Lewicki har gjort många matcher ihop och kan växeldra och balansera på ett sätt som ger laget en helt annan dynamik.

Det kommer dock att krävas en väldig pigg och fokuserad insats då Sirius inte på något sätt är ett svagt lag. Man har ett bra possessionorienterat grundspel och man startade efter uppehållet till skillnad från MFF med en seger. Man slog Mjällby med 2-1 och det är säkert ett lag med självförtroende som kommer till Malmö för att spela.

Sirius har för övrigt kanske lite extra god koll på Malmö FF då deras tränare är vår duktige före detta assisterande, Daniel Bäckström.
Daniel kan säkert använda sin djupa kunskap om MFF för att öka Sirius chanser.

Oavsett detta är det dock så att om MFF är på tårna och sätter återerövringspressen, har högt tempo i sitt bollinnehav och är fokuserade defensivt, så kommer vi att vinna.
Skillnaden individuellt är så pass stor mellan lagen att tre poäng definitivt är det förväntade.

Det blir naturligtvis inte sämre av att vi åter får lov att ta in publik och om de dryga fyratusen som får vara på läktarna i morgon gör jobbet lika bra som de som skapade magi mot Riga i onsdags så har MFF ytterligare ett övertag.

I fjol säkrade vi guldet hemma mot just Sirius efter en fantastik kross, jag ser mer än gärna en repris i morgon. Framåt Malmö!
 

Pontus Kroon2021-07-09 17:36:32
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?