Malmö FF - Kalmar FF 2-1 - Thelin håller kvar oss i racet
Hjälten idag!

Det höll på att bli en förlorad möjlighet att hänga på Norrköping, men en ren viljeforcering av Isaac Kiese Thelin räddade MFF.

Ja vi har ju inte direkt vant oss vid några klang-och-jubelföreställningar i år och det fick vi inte idag heller.
Men vi vann och med tanke på att IFK Norrköping äntligen visade en mänsklig sida och rasade ihop mot Sirius är faktiskt MFF med i guldracet igen.

Matchen började ungefär så som alla matcher i år har börjat. Alltså med ett gediget bollinnehav för Di Blåe, vilket dessvärre inte heller idag resulterade i så mycket att skriva hem om.
Av någon anledning började Ola Toivonen på bänken och det är möjligt att hans matchande har slitit lite, men efter att ha sett både Ola och AC tillsammans mot Östersund kändes det lite bortkastat att inte fortsätta på det framgångsrika konceptet.

I stället saknade MFF lite tyngd. Rörligheten och ambitionen är det inget större fel på, men i sista tredjedelen saknas fortfarande en hel del. Isaac Kiese Thelin vann som alltid mycket dueller, men kom ej till avslut oh Marcus Antonsson som flankerade honom är nästan plågsam att se just nu. han löper och sliter, men självförtroendet och målkänslan finns helt enkelt inte där just nu. Hans försök till chipp över Kalmarmålvakten på MFF:s bästa målchans i första halvlek sade det mesta, tyvärr.

I stället slumpade det sig att kalmar fick en straff i slutet av halvleken efter att Anel Ahmedhodzic lyckades få upp en arm i en nickduell och träffa bollen med handen. Lite klumpigt och lite oturligt, men en helt solklar straff.
Victor Elm förvaltade denna gratischans på bästa sätt och satte bollen otagbart i Johan Dahlins högra burgavel och 0-1 var ett faktum efter 36 minuter. I samma stund poppade det upp att Norrköping hade kvitterat mot Sirius och jag skrev förbittrat till min son "Fy fan vilken säsong.".

MFF lyckades inte få in något mål innan paus trots fem stopptidsminuter utan fick gå till vila i underläge. I Dplays paus intervju med Eric Larsson rapades säsongens mantra upp för vad som kändes hundrade gången, "vi spelar ganska bra runt straffområdet, men vi har svårt att få till det sista...".

Nåja, hur segt det än kan kännas för oss som är vid sidan av, så kan ju faktiskt saker och ting ibland ändras till det bättre och idag var en sådan dag.
MFF bytte in Ola Toivonen i paus i stället för Sören Rieks som hade en tung första halvlek och ganska direkt fick MFF ett lite mer kontrollerat spel och lite mer tyngd.

Kalmar som är inne i en jobbig period hade naturligtvis som ambition att behålla sina tre poäng, men i takt med att MFF började höja passningstempot föll smålänningarna ner längre och längre i banan vilket gjorde att Anders Christiansen och Ola Toivonen kunde operera högre upp och börja ställa frågor till KFF-försvaret.

På kanterna kom Eric Larsson och inbytte Jonas Knudsen runt mer och MFF hotade mer och mer både centralt och med inlägg. En som också kom in mer i matchen var Isaac Kiese Thelin som matades med fler och mer kvalitativa bollar än i första halvlek och efter 63 minuter kom äntligen kvitteringen. Ola Toivonen smekte in bollen på Thelin i straffområdet med perfekt precision och efter en kort närkamp kunde Marcus Antonsson få loss bollen till Thelin som på nära håll kunde dundra in 1-1.

Efter 1-1 var det gasen i botten för MFF, man jagade tre poäng för allt vad tygen höll. Ibland slarvigt och hafsigt, men med en målmedvetenhet och frenesi som såg omöjlig ut för Kalmar att stå emot.
Samtidigt i Uppsala, rasade målen in i Norrköpings mål så en trepoängare för MFF kändes viktigare än på länge.

Det tog sin tid och såväl Toivonen som Antonsson han missa fina lägen innan dagens matchvinnare krigade in 2-1 i 89:e minuten.
Inbytte Guillermo Molins vände upp på offensivplanhalva och lyfte en fin boll i djupled på Isaac Kiese thelin som visade hur oerhört viktigt det var med tre poäng idag.

Med backar hängandes i honom och en målvakt som kom ut och gjorde sig stor slet han sig loss och med ren urkraft forcerade han in bollen. Väldigt rättvist och väldigt skönt i ett skede av matchen där åtminstone jag började misströsta en aning.
Isaac fick till slut chansen att göra ett äkta hattrick efter att pigge inhopparen Amin Sarr blivit neddragen i straffområdet, men tyvärr missade Thelin åter en straff och även om han var en obestridlig matchvinnare idag får han nog lämna över straffskyttet till någon annan framöver.

Malmö FF vann alltså idag utan att imponera så väldigt, men då Norrköping plötsligt åkte på en stjärnsmäll mot Sirius är vi nu bara fyra poäng bakom förstaplatsen och vi är åter med i toppstriden.
Det är i nuläget viktigare än allt annat och vill man se det positivt finns det oerhört mycket utvecklingspotential i det här gänget. Några, t ex AC, Thelin, Ahmedhodzic, Lewicki och Toivonen har redan hittat rätt, nu är det bara för Tomasson att få full fart på hela truppen. Då blir det åka av. Nu tittar vi uppåt och framåt!