Malmö FF - Mjällby 2-0: En frisk fläkt i premiären

Malmö FF - Mjällby 2-0: En frisk fläkt i premiären

Det blev en stabil seger i premiären.

Äntligen. Premiär. Fullsatta läktare. Doft av gräs. Bengaler. Tifo. Nervositet. Nerver. Glädje. Eller just ja.. Känslorna fanns åtminstone kvar. Typ. Det var fan ingen riktig premiär det här. Men bättre än inget.

Jon Dahl Tomasson kunde ha överraskat hela fotbollssverige då han satte in Guillermo Molins och Tim Prica från start. Det borde varit en överraskning, men tydligen läcker det mer från oss till media än vad det gör från Östersunds plånbok så alla har vetat det i en vecka eller så. Trist.
Startelvan som helhet
Dahlin
Larsson, Nielsen, Ahmedhodzic, Knudsen
Lewicki, AC, Bachirou
Antonsson, Molins, Prica

Första halvlek var inte mycket att skriva hem om. Jag ska ta upp allt bra här
 - AC var pigg och försökte mycket. Hade ett bra skott som målvakten räddade.
 - Prica tog för sig och hade flera bra djupledslöpningar.

Så. Inte mycket mer att prata om. Till andra halvleken.
Där tog det inte så lång stund innan nollan spräcktes. AC fick en boll från Prica från vänsterkanten, avancerade framåt och inåt innan han drog iväg ett ypperligt fint skott vid det bortre krysset. Klass av vår nye kapten.

MFF fortsatte att dominerade spelmässigt även om det kanske inte var extremt mycket chanser. Ofta ganska småplottrigt framför mål och ofta stoppades sista passningen eller så gick avslutet utanför.

Mjällby var inte helt ofarliga och hade en rad omställningar som kunde blivit farliga men som firma Nielsen-Ahmedhodzic allt som oftast tog hand om.

Till slut kom också 2-0 och det var planens gigant - Vår nye kapten - som fixade det. Eric Larsson tog sig fram på kanten och slog ett inlägg som AC skickade in på volley. Klass. Igen.

---------
2-0. Stabilt. Synd att Varberg tog serieledningen bara. Är väl bara Mix som är glad över det.

---------
Anel imponerade i backlinjen med sina brytningar. Lite chansartat ser det ut ibland, men totalt sett mycket imponerande.

---------
Prica tog för sig och visade att han vill saker. Ge honom mer speltid.

---------
Molins kämpade och slet. Kom ju inte fram till så många chanser, men det är en oerhört viktigt roll när Mjällby stänger till det centrala så. Då måste man ha någon som tar kampen. Det gjorde Guille verkligen. Nästa gång kommer chanserna.

---------
Antonsson såg ut att ha dragit en baksida lår. Trist läge, men det är såklart rätt väntat att det blir några av den typen av skador. Det är då den breda truppen ska betala sig.
---------
Match igen på torsdag. Tufft möte mot Häcken.
Framåt Malmö!

---------
Vi är igång igen. Lide gytt!

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-06-15 22:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?