Malmö FF - Mjällby AIF 0-2: Ineffektivt MFF körde fast
Det var ingen rolig eftermiddag på Malmö IP.

Trots ett stort spelövertag för MFF var det Mjällby som hade de två första farliga chanserna. Och som gjorde de två första målen. Malmö försökte men det gick för långsamt och spelarna gjorde det alldeles för svårt för sig. Det var ingen rolig eftermiddag framför TVn.

Tanken idag var att alla som startade idag ska spela 90 minuter. Byte skulle bara göras om det absolut behövs, till exempel pga skada. Därför sågs bara ungdomsspelare på bänken, i form av Melker Widell, Lorik Konjuhi, Markus Björkqvist, Aleksander Nilsson, Mathias Nilsson

Övriga som inte spelar denna match har ett hårt matchlikt träningspass, och spelar istället matchen på tisdag mot Falkenberg och dagens spelare står över den matchen.

MFF startade enligt följande:
               Jo Inge Berget    Amin Sarr   Sören Rieks
             Erdal Rakip  Ola Toivonen   Bonke Innocent
Eric Larsson  Lasse Nielsen  Franz Brorsson Jonas Knudsen
                             Marko Johansson

JDT sa innan match att han ville att alla ska få 90 min i kroppen, en rejäl genomkörare alltså. Han ville också se hög intensitet utan boll.

Matchen började avvaktande där MFF hade det mesta av spelet men utan att skapa något.

I den 8e min slås en lång boll till Berget i högra delen av straffområdet som drev bollen neråt utåt och slog sedan in den till Sarr som var halvsekunden för sen att stöta in bollen i mål.

Efter det såg vi ett rörligt kvickt spel med ett massivt bollövertag med snabba bollförflyttningar.

Det var först i den 13e/14e minuten som Mjällby hade sitt första längre bollinnehav.

I början av 17e minuten satte vi fredagsölen i halsen vid en snabb kontring av Mjällby, Moro slog ut bollen till vänster där adam Peterson var nära att stöta in den, sedan följde ytterligare en chans på andrabollen. Riktigt farliga chanser båda två.

24e min ytterligare ett farligt läge för Mjällby som MFF lyckas rensa undan. MFF har mycket boll men kommer inte fram till några riktiga lägen.

25e min, Erdal hårt lågt skott utanför efter ett inkast långt ner på MAIFs planhalva, dock inte jättefarligt.

Mjällby är ettriga i sitt defensiva presspel, fia på mittplan. Gör det svårt för MFF.

34e min, stenhårt inlägg fr JIB som både Ola och Sarr hade kunnat skalla in om de stått lite annorlunda.

I den 39e min får Mjällby en farlig frispark när Franz trycker ner Moro precis utanför straffområdet. Och David Löfquist förvaltade läget perfekt och smeker in den i bortre gaveln. Kanske att Marko gick ett litet steg fel precis när frisparken slogs, och därför inte nådde bollen.

Malmö dock nära att kvittera direkt efter när Sarr krutar bollen i ribban från nära håll. Fin framspelning från Ola.

Det stod 0-1 i paus, Malmö hade mest boll och initiativ, men Mjällby ledde rättvist. Dags att steppa upp det här nu MFF, för några mästartakter är det inte.

Erdal Rakip tyckte att bollen gick för sakta. ”Vi behöver högre bolltempo” sa han i pausintervjun.

JDT var nöjd med första havan av första halvlek, men tyckte att det gick lite för långsamt. ”Det måste gå snabbare och vi måste vinna fler andrabollar.”

Andra halvlek började med att Amin Sarr fick ett fint läge efter 1-2 minuter, men sköt rakt på Mjällbys målvakt.

MFF har svårt att komma igenom Mjällbys försvar och skapa något riktigt farligt.

I den 53e min blir det 0-2 efter inkast fr höger. JiB får inte undan bollen och skottet från nästan straffområdeslinjen smiter in bakom en (kanske delvis) skymd Marko Johansson.

62a min bra spel av MFF som slutar med att Rieks krutar rakt på målvakten.

Mjällby backar hem mer och mer och blir väldigt låga i sitt försvarsspel. Känns som att MFF i varje fall försöker skruva upp tempot lite till - men lyckas faktiskt inte nåt vidare med sitt spel.

I den 66e minuten får Sarr chans igen men slår den över - igen.

MFF försöker och försöker - men lyckas inte komma igenom och skapa riktigt farliga chanser. Även om JDT säger att det viktigaste är att alla ska spela 90 minuter och det ska vara bra intensitet måste det också handla om att dyrka upp motståndarnas försvar, förändra matchbilden och vinna matchen. Det man gör på träning gör man också i match.

Nä, det här var ingen höjdare. Tur att det fortfarande är försäsong. Hoppas på uppsträckning och en helt annan insats på tisdag.

Roligast idag? När Fedel i den 75e minuten på en Mjällbyhörna vrålade: ”Amin, vänd dig om så du ser vad som är bakom dig.”