Malmö FF-Skövde AIK 2-0
VINST!

Malmö FF-Skövde AIK 2-0

Tävlingssäsongen är igång, cupajäveln kom hem förra säsongen och mesta mästarna även i cupen går in inför fullsatta läktare och ett strålande solsken.

Första halvlek 

Matchens första spel in i straffområdet gör ju en hoppfull när det spelas snabbt i anfallet och många passar framåt. Det fick pulsen att stiga en aning då måste man villigt erkänna. Efter en snabb vändning så fälls AC och Skövde får gult kort efter redan tre minuter. 

Vi kan ju konstatera att även om Skövde spelar i superettan så fortsätter AC får otaliga smällar på mitten.  

Första riktiga skottet på mål är Nanasis, han skjuter lågt mot högra stolpen men målvakten räddar. Samme Nanasi gör ett lyft in i straffområdet och där är Kiese Thelin som gör 1-0 till MFF!

MFF fortsätter trycka på och Zeidan slår ett inlägg som ingen är riktigt nära på. Men MFF fortsätter sitt ärligt talat bra spel. 

Larsson-AC-Nanasi!
2-0 till Malmö. Otroligt snabbt anfall som på två passar går från mittlinjen till anfall och Nanasi gör inget misstag och sätter 2-0 i 16e minuten. 

Nanasi fortsätter med sin otroliga match och slår en passning från vänster i straffområdet men Zeidans avslut går utanför. 
Kan konstateras att Skövde inte har en chans matchens 20 första minuter. 

Busse går framåt. AC skjuter och på returen kommer Nanasi men målvakten hos Skövde gör två fina och nödvändiga räddningar. 

Matchen avbryts här tillfälligt då en person behöver akut vård på läktaren. Hoppas allt gått bra med den berörda. 

Matchen sätts på gång igen och omgående sätter MFF fortsatt press. AC börjar bråka med Skövdes tränare (Tobias Linderoth förövrigt) och det hela ser lite lustigt ut. 
Jag tror AC sa Håld din keft till Skövdes bänk. 

Jag återkommer hela tiden till MFFs press men den är ruskigt bra. Alla spelare har varit bra i första och jag gillar framförallt att samtliga nyförvärv samt Nanasi visar upp ett mycket bra spel. 

Tempot av avtagit en aning sedan uppehållet av spel i första. Skövde verkar vara lite mer fysiska men det renderar snarare i frisparkar än ett faktiskt övertag. 

Skövdes bästa chans kommer på övertid när alla spelare är inne i straffområdet. Nickas bort av Malmöförsvarare. På efterföljande långa inkast så tar Dahlin den och spelar ut. 

Andra halvlek 

MFF gör ett byte och AC går ut för ytterligare en Hugo, denna gången Hugo Bolin. Vi spelar alltså med två Hugo på mittfältet, det kan aldrig ha hänt tidigare.

Skövde har första chansen, återigen ett långt inkast som Dahlin tillslut kan rädda. Omgående går MFF på kontring som resulterar i en hörna och det är en trevlig variant där Tinnerholm får skjuta på volley men skottet går över. 

Härefter blir Zeidan liggandes. Patriot kommer in istället. Det är ett betydligt yngre MFF på plan nu, onekligen har generationsväxlingen gett effekt på plan. Medelåldern på mittfältet är 21,5 år. 

Spelet är en aning mer hackigt och MFF har ingen möjlighet att bygga upp ett eget spel. Skövde är mer fysiska och MFF spel är inte lika flytande som i första. 

Nanasi skjuter ett skott tätt över i minut 60. I övrigt händer inte allt för mycket i matchen. 

MFF gör sitt tredje byte och ut går Hugo Larsson och in kommer Oscar Lewicki

Matchen spelas just nu mellan straffområden men det händer inte särskilt mycket inuti straffområdet. Skövde får en hörna som förvaltas genom att Skövde får ytterligare en hörna. Den blir lite för lång, MFF tar bollen och Skövde stoppar kontringen med ett gult kort som resultat. 

Med tanke på matchens tempo och brist på chanser är det otroligt dålig stämning mellan lagen. Det puttas rejält och blir nästan handgemäng på mittplan. Tinnerholm och en spelare i Skövde blir utvisad. Utöver det får en Skövde till gult kort efter en tuff satsning som förrgår gruffet. 

Nästan direkt efter spelar Bolin in bollen som tar på en försvarare. Tinnerholm missar på returen från några håll. 

På övertid driver Nanasi in i straffområdet och försöker spela in till medspelare men det blir inget av det. Ytterligare en Skövdespelare blir varnad. 

I slutändan en stabil vinst, må så vara mot ett lag i superettan men MFF har åkt på förluster mot Landskrona och Öster på senare år så även dessa matcher ska vinnas. 


Betyg

Dahlin - 2

Stabil, har typ inget att göra. Han fick anstränga sig som mest när han tog löpet i samband med bråkets 

Tinnerholm - 2

Stabil dag på jobbet, missar en lite för uppenbar chans men är absolut inte dålig. 

Nielsen - 3 

Syns inte alls och är stabil. Bra betyg för en mittback. 

Cornelius - 3

Tävlingsdebut och gör det bra. Samma som Nielsen, känns stabilt. 

Busanello - 4

Det är en fröjd att se ”Busse” spela fotboll. Han får det att se så enkelt ut. Han är tuff men också snabb och har ett bra samarbete med Nanasi. 

Pena - 3

Är åldermannen på mittfältet tills Lewicki kommer in. Överraskade tuff och har sina fantastiska passningar. Det är kul att se Pena spela. 

Larsson - 2,5 

Gör en helt ok match. Absolut inte dålig men långt ifrån dominant. Det är häftigt att en 18-åring känns så otroligt etablerad och har en sån hög lägstanivå. 

Zeidan - 2

Har några bra inspel och inlägg. Kommer tyvärr inte riktigt till sin rätt trots allt och blir utbytt skadad. 

Christiansen - 2,5 

När AC är på detta humöret är har en elak jävel som bara kör. Utbytt i halvtid men skulle antagligen kunnat spela mer. Visade tendenser som är helt underbara. 

Nanasi - 5

Definitivt bäst på plan i första halvlek. Fortsätter hota framåt i andra, kanonmatch av ”Sebbe”. Är egentligen den enda mffaren som bidrar framåt i andra halvlek. 

Kiese Thelin - 2,5

Osynlig i stora delar av matchen tyvärr. Gör ett mål och då höjs betyget per omgående. Är inte riktigt i form. 
 
Avbytare 

Bolin - 2

Helt ok, kommer fram i en del ytor och gör inte bort sig. 

Sejdiu - 1,5

Osynlig och kommer inte till alls. 

Lewicki - 2

Stabil, som han ska vara. 

Kalle Dahlberg 2023-02-19 16:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?