Malmö FF slår GAIS i premiären med 5-1
Birmancevic stod för hattrick

Han kom som ett yrväder ett yrväder en februariafton och hade ett SM-guld i en svångrem om halsen. August Strindbergs klassiska citat kan med viss justering även beskriva Birmancevics inledning på säsongen 2022.

Malmö FF vann med 5-1 i årets första match och man hann aldrig vara orolig trots att GAIS beskrevs som “pigga” de första minutrarna. Veljko Birmancevic bestämde sig nämligen för att tysta alla som skriker efter en ny nummer 9. Veljko kan nämligen allt. I minut nio smällde han in sitt första mål och sju minuter senare hade han fullbordat sitt hattrick. GAIS kvitterade visserligen efter en dryg halvtimmes spel men MFF kunde ändå gå till halvtidsvila med en tremålsledning efter en briljant frispark signerad Christiansen. Även om man inte ska dra för stora växlar av en halvlek mot ett division-1 lag var ändå känslan att det kan bli ett roligt år. Ganska få chanser men många mål, är det 2022 som Malmö ska bli effektiva?

Andra halvlek kan beskrivas som inversen av den första. Mängder av chanser men bara ett mål. Vi fortsatte spela ett ganska rakt anfallsspel men bollen ville inte riktigt in i nät. Fram tills Abubakari rakade in dagens femte samtidigt som han ramlade baklänges.

Den här matchen kändes precis som man vill att en premiärmatch ska kännas. Den unga diamanten (Birmancevic) spelar som i trans, den vikarierande spetsen hoppar in och på måltjuvsaktigt maner fastställer slutresultatet samtidigt som flera egna talanger tar för sig.

Givetvis var AC lika bra som alltid och jag har redan basunerat ut min kärlek för Birma. Vilka fler borde då lyftas? Jag vill nämna Nanasi och Adi Nalic. Jag har haft stora förväntningar på Nanasi inför den här säsongen, jag vill ha en Svanberg-lik explosion från honom. Efter idag kändes det dock lite väl mycket som förra året. Han slår några riktigt bra passningar och försöker sig på en tunnel men han märks inte av så mycket i matchen. För att ta nästa kliv vill jag att han syns mer och tar mer ansvar i offensiven, finns dock mycket tid för det. Jag ser lite liknande tendenser från Adi, få briljanta ögonblick men han försvinner lite ibland vilket jag hoppas går över.

Nu avslutar vi det här i dur! Malmö slår GAIS i premiären med 5-1 och spelar riktigt bra, amn visar goda tendenser och Milos som huvudtränare känns kanon! och som vanligt: MALMÖ VANN IGEN!!!