Eleda Stadion, 2022-06-27 19:10

Malmö FF - Helsingborg
2 - 1

Fem snabba efter MFF-HIF: Malmö FF slår ett hårt arbetande HIF på övertid

Frälsare blev stadens egne (Hörby om vi ska vara noggranna men vem bryr sig?) Patriot Sejdiu inför norra stå på övertid. Men ska det behöva vara så här svårt?

1. Patriot Sejdiu
Patriots säsong har hittills kunnat sammanfattas med att ha hunnit bli utskälld av Lasse Nielsen samt för att ha stått för någon form av godkänd insats borta mot DIF, mot alla odds. Ikväll kommer han in och avgör Skånederbyt hemma mot di rälie. Utan att veta tror jag att någon form av barndomsdröm besannades där och då för spelaren. För egen del kan jag enbart konstatera att denna sortens sagor är en stor del till varför jag tycker om fotboll och älskar Malmö FF. 
 
2. Malmö FF:s spel 2022

Vårt spel är… intressant.  2021 års presspel, var är det? Varför är vi så osynkade,
tror spelarna på det? Vilka spelare, Nielsen & Beijmo undantagna, är bättre i år? Rakip som defensiv mittfältare? Toivonen som tvingas starta match på match nyss tillbaka efter skada? Det är enbart Lewicki & AC som saknas från startelvan i kväll, det märktes verkligen inte på spelet. 
 
3. Rakip & Hugo

Rakip är en jättebra fotbollsspelare, på rätt position. Defensivt är han stundtals under precis all kritik. Hugo Larsson är en stor talang, absolut. Visar kvällens insats att han inte kan bidra på den nivån som Milos tror? Absolut. Åtminstone inte bredvid Rakip. Hade Hugo haft Lewicki bredvid sig (när det nu kommer inträffa igen) hade det mycket väl kunnat sluta annorlunda men i dagsläget kan vi enbart konstatera att Milos var alltför optimistisk som ställde upp med Hugo & Rakip centralt vilka tillsammans var klart underkända. Snälla MFF, köp en riktigt bra defensiv mittfältare. Ni gjorde fel i vinterfönstret som chansade, gör inte om det. 
 
4. Milos
Malmös nye tränare får en livlina till efter Patriots mål (...som i sin tur kanske börjar göra anspråk på en alltjämt iskall Birmas startplats?). Milos har haft “otur” med skador och visst, att vinna är det viktigaste. Men, förr eller senare måste spelet sitta och det gör det verkligen inte för stunden. Bytena ikväll slår väl ut tillsist men att byta formation i halvtid och att därefter göra ytterligare ett dubbelbyte i sjuttionde minuten är inte förtroendeingivande. Vi skapar hyfsat många chanser men jag hade verkligen velat ta del av instruktionerna eftersom laget brutalt misslyckas med att spela på sina styrkor ikväll.

5. Vinna
Är trots allt rätt viktigt. Nu lägger vi detta bakom oss och tar med oss lärdomarna upp till Norrland där Sundsvall står på tur. Förhoppningsvis kan vi slå dem med ett par baljor och få igång spelet för detta, det håller inte. 
 

Jon Nordströmjon.nordstrom@gmail.comjonan822022-06-27 21:58:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?