Malmö FF ställs mot Braga, Union Berlin och Union Saint-Gelloise i EL

Malmö FF ställs mot Braga, Union Berlin och Union Saint-Gelloise i EL

Lotten valde ut Portugal, Tyskland och Belgien för MFF i årets gruppspel i Europa League. Där ställs vi mot Braga, Union Berlin och Union Saint-Gelloise. Det känns som en bra och helt överkomlig grupp.

När matcherna igår spelades klart hamnade MFF till slut på näst sista platsen i den andra seedningsgruppen (UEFA-ranken har järnkoll på grupperna). Det betyder att vi kunde få ManU, Roma eller Arsenal från grupp 1; Real Betis, Union Berlin eller Fenerbahce från grupp 3; Nantes, HJK Helsingfors eller turkiska Trabzonspor från den fjärde gruppen. 

Spänningen var olidlig när sändningen på uefa.com startade. Efter en genomgång av den komplicerade lottningen, som inte blev ett dugg mindre komplicerad, började bollarna rulla.

Det började med att Pot 1 fördelades i grupperna A-E. När pot 2 fördelades drogs Malmö FF till grupp D, tillsammans med portugisiska Braga. Ur de följande potterna drogs Union Berlin och Union Saint-Gelloise till MFF:s grupp. 

Detta känns som en kul grupp och framförallt en lottning som är sportsligt genomförbar. En andra plats bakom Braga är inte alls orimlig. 

Speldagar är:

  • torsdag 8 september
  • torsdag 15 september
  • torsdag 6 oktober
  • torsdag 13 oktober
  • torsdag 27 oktober
  • torsdag 3 november

Speltider är 18.45 eller 21.00 centraleuropeisk tid, och kommuniceras senast lördag morgon. På den här länken beskriver Malmö FF hur biljettförsäljningen sker till hemmamatcherna. 

Vet ni – I Europa talas det om MFF!

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-08-26 13:40:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?