Malmö FF - Västerås SK 1-2 - Så.. När börjar E-sportsäsongen?

Malmö FF - Västerås SK 1-2 - Så.. När börjar E-sportsäsongen?

Vice och dessutom mesta mästaren inledde årets tävlingssäsong med ett praktfullt magplask.

Förra året tog sig MFF till final där vi i vanlig ordning klantade till allt och förlorade. I år var det, som vanligt, revanschens år och som vanligt ser det ut att gå åt pipsvängen. Vi kör rapporten i lite punktform.

 - Jon Dahl ställde upp med ett starkt lag men tvingades klara sig utan spelare som Eric Larsson, Johan Dahlin, Sören Rieks, Oscar Lewicki och Arnor Traustason.

 - Startelvan - Marko - Beijmo, Anel, Lasse, Knudsen - Rakip, AC - Berget, Toivonen, Sarr - Antonsson. Antonsson som nia alltså och Sarr på kant. 

 - Första kvarten höll hög kvalitet.  MFF dominerade allt och lite till. Man skapade mängder av chanser, men några mål blev det inte. Närmast var Antonsson när han gled igenom och sköt i stolpen. 

 - Sen tvingades Berget ut och därefter, egentligen lite innan, tappade MFF spelet totalt. 

 - Västerås satte 1-0 efter att en frispark lyfts in i straffområdet och Pedro Ribeiro kunde ohotad nicka in ledningsmålet via stolpen. Stolpe in där. Stolpe ut för oss. Så kan det vara. 

 - 1-0 till gästarna i paus. Inte orättvist.

 - Andra halvlek började på bästa sätt när AC kvitterade tidigt. Hans skott gick faktiskt via tidigare målskytten Ribeiro in. Sen skapades en hel del bra chanser - Inte minst för Antonsson. Men mål blev det inte.

 - Det blev det istället för gästerna. Igen på en fast situation. Västerås fick frispark i ett bra läge efter att Lasse Nielsen satt en tuff tackling precis på gränsen till straffområdet. Simon Johansson sköt vackert in bollen via ribban över en stillastående mur. En hoppande mur hade sannolikt stött iväg bollen.

 - På slutet? Ytterligare några halvchanser innan Antonsson fick ett nytt jätteläge precis i slutet. Men icke. Förlust. Miserbel start på säsongen.

 - Antonsson? Får mycket kritik såklart. Och ja - Han måste såklart göra något mål. Det behöver vi. Men, jag tycker ändå inte tvunget att han är det stora problemet. I dag har vi en anfallstrio med Nalic, Antonsson, Sarr. Det håller helt enkelt inte. Alla tre kan nog göra bra i från sig. Men tillsammans blir det för tunt. Tyvärr. 

 - Något som var bra? Beijmos första kvart. I övrigt får det nog vara så. 

 - Totalt sett inte tillräckligt bra. Än värre är ju att vi fortsätter vara passiva på fasta. Bedrövligt.

 - Cupen över? Nja. Vi får väl se. Västerås kanske inte vinner alla matcherna i gruppen. Men gör de det är det bara att lyfta på hatten. De vinner rättvist i dag.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2021-02-21 17:35:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?