Malmö FFs redaktion tippar tabellen

Malmö FFs redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Först ut är Malmö FFs redaktion här på SvenskaFans.

Karl Dahlberg – Himmelriket

Tippa tabellen
1. Malmö FF
2. BK Häcken
3. Djurgårdens IF
4. AIK
5. Hammarby IF
6. IF Elfsborg
7. Kalmar FF
8. Mjällby AIF
9. IFK Värnamo
10. Halmstads BK
11. IFK Norrköping
12. IFK Göteborg
13. IK Sirius
14. Varbergs Bois
15. Degerfors IF
16. IF Brommapojkarna


Motivera topp 3
Tycker den är helt given utifrån förutsättningarna inför 2023. Det enda frågetecknet i topp tre är egentligen Malmö. Jag i min naiva supporterhjärna är helt övertygad om att om MFF får igång sitt spel så är det inget lag i allsvenskan som över en hel säsong som är nära MFF i högsta nivå. Häcken och Djurgården har fortsatt bygga vidare på en redan fungerande grund medan övriga har förlorat bärande spelare eller håller på att bygga om med ny tränare. Sommaren kan förändra mycket om säg Häcken säljer bröderna Gustafsson och Djurgården säljer någon spelare och MFF får in Pontus Jansson.

Motivera botten 3
Utifrån spelet så borde Degerfors åkt ut förra säsongen. Jag gillar bruket men det finns inga indikationer att laget har blivit bättre under vintern utan snarare sämre. Brommapojkarna har ingenting i allsvenskan att göra, uselt lag, usel idrottsplats och fungerar mest som en talangbas för övriga stockholmsklubbar. Kommer åka ut med huvudet före och kommer knappt ta några poäng. Varberg är också ett lag som är lätt att tycka om men nu är det slut på det roliga. Jocke Persson har slängt in spelare på spelare och hoppas att det fastnar, någon gång tar det slut och jag tror det blir kval men enbart för att Brommapojkarna och Degerfors kommer vara ännu sämre.

Motivera ditt lags placering
Finns ingen annan plats att tippa Malmö FF än första plats i årets allsvenska. Förra årets sjunde plats är under all kritik och det ska inte hända igen med tanke på förutsättningarna Malmö har i dagsläget. Rydström är ny på tränarposten och försäsongen har lämnat en del att önska men spelet har suttit i korta perioder och då har det sett riktigt bra ut. Förutsatt att MFF får spelet att stämma och med tanke på att det enbart är fokus på allsvenskan är det enbart guld som gäller, oberoende av vad alla andra lag gör

Hur tippar du Allsvenskan 2023?

SVENSKAFANS.COM2023-03-26 12:39:00

Fler artiklar om SvenskaFans