Eleda Stadion, 2020-10-01 19:00

Malmö FF - Granada
1 - 3

Malmö föll mot Granada
Europaäventyret är slut för i år.

Malmö föll mot Granada

Malmö FF förlorade mot spanska Granada under torsdagskvällen och därmed är Europaäventyret över för denna gång.

Det var en sådan där Europakväll som kunde ha blivit magisk och fantastisk, men sen såg man dom tomma stolarna och hörde den menlösa tystnaden.
 
Men om vi glömmer bort omständigheterna för en sekund och istället fokuserar på det som faktiskt utspelade sig på planen. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte på något vis imponerades av Granada. Jag tyckte att dom var högst mediokra sett till summorna som man investerat i sin trupp. I anfallet verkade Soldano tro att han var någon sorts superstjärna, mittbackarna kastade sig in i dueller som om det inte fanns en morgondag och överlag har jag nog sällan skådat ett lag filma lika mycket under 90 minuters fotboll, på stadion, som Granada gjorde i afton.
 
Men det som fällde oss ikväll var individuella misstag. Faktum är att öppningsmålet för spanjorerna föll efter ett tämligen osäkert försvarsspel ifrån Malmös sida. Jag minns inte exakt vem det var som gick bort sig, men det spelar egentligen ingen roll, misstagen som sker vid såväl första – som andra målet får inte göras på denna nivå. 
 
Framåt tyckte jag inte riktigt att vi kom upp i nivå och många gånger kändes det ganska idéfattigt och långsamt. Kvitteringsmålet av Berget var viktigt och där och då kändes det som att vi kunde vara på väg in i matchen igen. 
 
I slutändan vann Granada rättvist, men det var ingen tillställning som man kommer minnas eller för den delen vilja komma ihåg när man summerar sitt liv en vacker dag. Nu fokuserar vi på Kalmar till helgen och siktar på vårt 21:e SM-guld. 
 
Det kommer alltid en ny sommar, även om en höst utan Europaspel känns väldigt surt och tråkigt. 

Oskar Unelandoskar.uneland@hotmail.se@futboldelamor122020-10-01 22:42:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?