Malmö - Häcken 1-2 - Inte tillräckligt bra

Malmö - Häcken 1-2 - Inte tillräckligt bra

Malmö åkte på tredje raka förlusten när Häcken vann i Malmö med 2-1.

Efter de enorma skade- och sjukproblemen såg det lite bättre för Milos i dag när han kunde välja startelva. Nalic, Moisander och Edvardsen såklart helt borta, men i övrigt fanns de flesta namnen med på åtminstone "kanske"-listan. Till sist valde han en stark elva men spelare som Christiansen, Dahlin och Lewicki ställdes helt utanför. Vilades till cupfinalen?

Startelvan blev stark. 3-5-2/3-4-3/4-2-3-1-variant
Diawara
Beijmo, Dennis, Lasse, Olsson
Rakip, Pena
Berget, Toivonen, Rieks
Kiese Thelin.

Visserligen startade Häcken matchen piggt och hade ett farligt inlägg redan efter 15 sekunder. De första fem minuterna var Häcken pigga, men sen tog Malmö över. Gubbarna på topp var pigga och hittade många fina samspel samtidigt som Pena styrde från mittfältet.
Men det stora spelövertaget gav inte många farliga chanser av riktigt bra kvalitet och spelövertaget ebbade ut något under halvlekens sista kvart.

Pausvila och ett oavgjort resultat som kändes tämligen rimligt. Något spelmässigt övertag för Malmö men chansmässigt var det inte mycket att orda om egentligen från något håll. Rieks, Toivonen och Berget var pigga och bra och hittade bra ytor men framförallt sista passningen blev ofta väl svår vilket gjorde att det alltså inte skapades så mycket chanser.

Måste nog säga att jag inte tycker att det var speciellt rimligt med buropen när spelarna gick till pausvilan även om vi hade en sämre period strax före paus.

Nåväl. Buropen skulle bli mer befogade. Efter drygt 50 minuter fick Malmö ner ett tungt anfall med många spelare i boxen men när Kiese Thelin inte nådde inspelet ställde Häcken om blixtsnabbt.
Martin Olsson låg för nära Oscar Uddenäs och var chanslös när vår gamle talang drog iväg. Uddenäs löpte fram till straffområdet men just när Dennis Hadžikadunic kom ut mot honom spelades bollen till Alexander Jeremejeff som är stekhet och rullade in sitt nionde mål för säsongen - Ett mer än hela Malmö alltså.
Otroligt fin omställning av Häcken såklart, men också inte tillräckligt bra av Malmö att inte kunna kontrollera det bättre.

Milos agerade direkt. Veljko Birmancevic in istället för Felix Beijmo. Mer tydlig trebackslinje nu. Och Malmös nya system höll på att ge effekt. Efter lite naivt spel av Häcken vann Malmö boll högt och hade massor med folk offensivt. Sören Rieks sköt helt fri i straffområde - Rakt på målvakten. Returen ut till Ola Toivonen som var kall i läget men sköt också han för dåligt.

Justerandet skapade emellertid en del oreda i Malmö också och några minuter senare gav Malmö i princip bort ett mål. Dennis Hadžikadunic slog en vansinnig hemåtpass som Jeremejeff snappade upp och blev helt fri. Visserligen dålig vinkel men han spelade in till Uddenäs som på något märkligt sätt lyckades att inte göra mål. Otroligt nog fortfarande 0-1.  Otrolig räddning av Diawara. 

Men tvåan skulle komma. Pena tappade boll högt upp på egen planhalva. Jeremejeff höll undan fint och slog en perfekt boll till en djupledslöpade Berggren som lurade Lasse Nielsen och satte 0-2. Ridå. Typ.

Därefter bytte Milos ut Pena och Rieks. In med Hugo Larsson och Patriot Sejdiu. Inget ont om Hugo och Patriot men jag kan inte se bytet på något annat sätt än att Milos gav upp matchen. Pena och Rieks var våra bästa kort.

Häcken föll tillbaka. Malmö skapade som tidigare en mängd halvchanser, men särskilt farligt blev det sällan. Men med kvarten kvar tändes hoppet. Birmancevic med en hörna från höger som gick långt där Lasse Nielsen nickade in bollen centralt till Abubakari som stötte in bollen från nära håll. 1-2.

 Men sällan sällan har Malmö känts så långt i från att få till en kvittering. Utan Pena kvar på plan fanns ingen uppspelspunkt på mittfältet och allt Malmö hade att erbjuda var långbollar. Någon gång var det nära att bli ett anfall värt namnet, men oftast rann det ut i sanden och när Ola Toivonen drog till för kung och fosterland på övertid och skickade upp bollen på läktaren fanns vare sig tid eller hopp kvar.

2-1 till Häcken som vinner rättvist. Spelmässigt hade kanske Malmö ett övertag men det handlar om att göra mål och där var Häcken helt enkelt bättre. Så enkelt är det.

---------
Tredje raka förlusten. Senast vi hade det var alltså 2018 när MP fick kicken (Jag har inte orkat kontrollera dessa fakta).
Det är ju också ett jävla minne.

---------
Jag tycker individuellt att ingen direkt faller ur ramen, men det är ändå för dåligt att förlora här. Så är det.
Helt utan att ta något från Häcken som gör det bra.

---------
Vi har väldigt mycket ideer sista tredjedelen - Kanske för mycket. Man tror nästan ibland att spelarna får extrapröjs för att sätta en målgivande passning snarare än mål. Det blir för omständligt.

---------
Sen var det såklart ett steg i rätt riktning jämfört med mardrömmen senast. Diawara slänger heller inte in bollar till höger och vänster i dag.
Men fortfarande. Tre raka förluster.....
Reser vi oss från det?

---------
Det som talar för oss är att spelschemat varit tufft så här långt. Det innebär såklart att det lättar något nu.

---------
Härnäst väntar cupfinalen. Då tror jag faktiskt att både AC och Dahlin är tillbaka. Det är klart att det laget vi ställer på benen då är tillräckligt bra för att slå Hammarby.
Men det blir tufft.

---------
Därefter bortamatch mot Degerfors. Den måste bara vinnas. Annars är guldjakten över.

---------
Ok. Detta var mög.
Upp på hästen igen.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-05-22 21:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?