Malmö - Hammarby 0-0: Regn, rusk och mållöst

Åge Hareide överraskade i startelvan då Sören Rieks gick in från start och dessutom på en ovan position - centralt. Han valde dessutom exempelvis att även denna gång ställa Diawara mellan stolparna och Ceesay fick ta hand om högerbacken.
Diawara
Ceesay, Lasse, Dennis, Knudsen
Lewicki, Zeidan, Rieks
Patriot, IKT, Berget

Det var hemmalaget som började bäst och inte minst Sören Rieks hittade fina ytor gång efter annan. Efter drygt fem minuter hade Malmö en farlig hörna som var på väg mot Isaac Kiese Thelins högerfot men istället tog den på handen på Bajens nummer 30. Det lyftes i studion sen att det skulle varit straff och visst - Den tar på en utsträckt hand, men jag uppfattade det inte alls under matchen så jag har inga större problem med att det inte blev straff. Sånt händer.

Bajen hade några farliga spelvändningar och omskrivne Veton Berisha hade strax efter ett läge men Lasse Nielsen stoppade chansen för storköpet med en utmärkt glidtackling. MFF hade ytterligare några bra chanser genom bland annat Berget, Rieks och Kiese Thelin men målen uteblev och när Sören tidigt tvingades lämna redan i första halvlek och ersattes av Hugo Larsson tappade Malmö det mesta av sitt övertag.

Hammarby jämnade ut spelet och om något var den andra delen av halvleken en svag övervikt för gästerna även om det inte var speciellt många bra chanser. Närmast var Joel Nilsson efter 42 minuter men Diawara kom ut perfekt och avstyrde läge i straffområdet när Hammarby snyggt hittade genom MFF:s försvar.
0-0 i paus. Rättvist.

Zeidan som inte var speciellt lyckosam i första halvlek byttes ut mot Ola Toivonen i paus, men inledningsvis gav det ingen direkt effekt och Hammarbys övertag fortsatte även om man som tidigare egentligen inte skapade något av direkt värde. Bästa läget att spräcka nollan inledningsvis fick Besara när han drog en frispark från straffområdesgränsen utanför.

Åge såg MFF:s problem och tog ut Patriot i förmån för Beijmo samtidigt som Ceesay flyttades längre upp i planen. Det gav Malmö mer trygghet och man kunde börja ta över matchen igen.

Ännu bättre effekt blev det med bytet något senare när Anders Christiansen fick komma in istället för Knudsen och formationen ändrades om till en 3-5-2-variant. Malmö fick mer att säga till om och började allt också skapade fler chanser. Med dryga fem minuter kvar av ordinarie match fick Malmö in bollen i straffområdet efter en hörna och Dennis fick gott om yta men vänsterskottet satt rakt på målvakten. En målvakt som snart skulle testas ytterligare.

Berget bröt in fin från sin vänsterkant och hittade Kiese Thelin som la upp perfekt för Christiansen men skottet från straffområdesgränsen räddades fint av målvakten.

Och det blev inte roligare än så. 0-0 stod sig och kampen om tredjeplatsen går vidare.
------------
0-0. Rättvist sett till matchbilden. Få riktigt bra chanser för något av lagen. Två bra lag som inte riktigt kommer loss utan istället låser varandra.
Hugo Larsson har det lite svårt i första halvlek att hitta rätt men gör på nytt en riktigt fin match i framförallt andra halvlek.
Bäst i dag? Lasse Nielsen i min bok. Som så ofta.
Patriot byttes ut i andra halvlek och det ska sägas att jag tycker det var helt rätt där och då. Han hade ingen bra andra halvlek, men i första halvlek var han en av våra bättre. Tröttnade nog en hel del i andra.
Nytt byte i första halvlek alltså. Tionde i år. Otroligt mycket och extremt frustrerande att spelare stup i kvarten går sönder.
Djurgården ser ut att tappa poäng så visst kan man nog knappa in på toppen fortfarande, men en seger hade smakat mumma.
Men nu är det som det är. Vi tar nya tag - Och så knäpper vi Berlin först och främst.