-
-

Malmö krossade Helsingborg med 4-1

Att vinna, men ändå inte göra sin bästa match, det är onekligen en styrka. Ikväll krossade MFF Skånerivalen Helsingborg med 4–1 utan att glänsa.

Malmö FF kom till kvällens Skånederby med fem raka, allsvenska, segrar i ryggen. För motståndet stod ett Helsingborg som faktiskt inte förlorat sedan början av juli, men å andra sidan hade man spelat fem raka oavgjorda.

MFF saknade såväl Oscar Lewicki som Sören Rieks i dagens match då båda inte hunnit återhämta sig efter skadorna man fick i cupfinalen mot Göteborg. Sedan tidigare saknades även Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Dusan Melichárek pga. skador.

I dagens match valde Jon Dahl Tomasson att ställa upp med en väldigt stark elva där bl.a. Ola och Kiese kom in i laget igen, medan AC började på bänken.

MFF ställde upp enligt följande: Dahlin: Larsson, Anel, Brorsson, Knudsen: Berget, Rakip, Bachirou, Sarr: Kiese, Ola.

Den första halvleken tyckte jag var ganska jämn, även om Malmö skapade betydligt fler målchanser. Helsingborg stod upp ganska bra och var farliga i några omställningar. Första målet för MFF kom också som en skänk från ovan. En otroligt billig straff, där Kiese föll väldigt enkelt i straffområdet, förvaltades klockrent av Berget. Ungefär tio minuter senare fick Helsingborg återbetalning när dom fick en precis lika billig straff till skänks. Van den Hurk var precis lika kall som Berget varit – och rullade enkelt in kvitteringen.

Men MFF trummade vidare och efter att Kiese prickat ribban, var Ola otroligt nära att skjuta in returen. Istället för att någon av dom ”vanligare” målskyttarna fixade ett nytt ledningsmål blev det en mer ovan sådan. Franz läste en passning av Helsingborgarna, drog igång anfallet och fullföljde sedan in i straffområdet där han kunde trycka dit en målvaktsretur till 2-1. Detta var faktiskt Brorssons första Allsvenska mål någonsin. Onekligen ett bra tillfälle – och match att göra det i.

Efter halvtidspausen kom AC in istället för Erdal och med det spetsades MFF:s anfall till än mer. Anel fixade 3–1 efter att Ola nickat ner en hörna ifrån höger. Med två måls överläge för MFF försvann i stort sett all energi ifrån Helsingborg och dom sista trettio minuterna blev därför också ganska händelsefattiga. Tomasson bytte in såväl Bonke som Nalic – och lite senare även Safari.

I matchens sista minut placerade Kiese snyggt in 4–1 efter att, i anfallet innan, prickat stolpen. Med detta målet gick Thelin upp i ensam skytteligaledning på åtta gjorda mål och MFF, tack vare segern, gick upp i lika ensam serieledning.

Nu blir det några dagars vila för spelarna innan Falkenberg väntar på söndag.