Malmö - Norrköping 1-1 - Nytt sent poängtapp

Malmö gjorde en svag insats och till sist fick Adam Ladebäck som han ville och Peking satte kvitteringen i matchens döende sekunder.

Malmö har tappat kommandot om serien och när Peking kom på besök kunde man konstatera att det var en ganska lång rad med hyggliga spelare som inte var uttagningsbara av olika skäl. På listan över otillgängliga spelare kunde vi hitta: Johan Dahlin, Lasse Nielsen, Niklas Moisander, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Jo Inge Berget, Sergio Peña, Jonas Knudsen och Ola Toivonen.

Så, Jon Dahl hade lite att fundera över. Det slutade med följande startelva som närmast vara en kombination av 4-2-3-1 och 5-3-2
Diawara
Beijmo, Franz, Anel, Olsson
Rakip, Bonke
Gwargis, Veljko, Sören
Colak

Att det saknades mycket folk märktes tydligt i början och första 20 minuterna var bland det sämsta MFF uppvisat sen 2001. Malmö hade visserligen en hygglig chans tidigt genom Colak men därefter var det slut på det roliga och efter knappt tio minuter såg Sören Rieks ut att springa ihop med Marco Lund och Ladebäck dömde straff. Inte en fullständigt orimlig straff i det att det ju faktiskt fanns en kontakt, men börjar man döma straff för sånt får man döma många straffar. Christoffer Nyman tyckte nog också att straffen var feldömd med tanke på att han mer eller mindre passade bollen tillbaka till Diawara som gick rätt och stoppade "skottet". Bra så. 0-0 allt jämt.

Tio minuter senare kulminerade MFF:s usla spel med att Jonathan Levi drog ett skott i stolpen när MFF stod och tittade på.

Hemmalaget fick lite ordning på spelet därefter och spelade upp sig något i perioder, men totalt sett bör man nog konstatera att första halvleken var en riktigt usel fotbollshalvlek med mycket misstag och dåliga aktioner. För att göra saken ännu bättre fick Bonke Innocent utgå i mitten av halvleken. Tio spelare borta...

Nåja. Andra halvlek. Nalic in istället för Gwargis och Malmö gjorde en betydligt bättre insats överlag. Man slarvade inte lika mycket och var bättre på att hålla i boll även om man ofta kunde se att mittfältet var några nummer mindre än vad vi vant oss vid.

Veljko var pigg framåt med löpningarna, och Nalic gav mer och bättre tyngd på sin kant. När 1-0 kom så var det relativt väntat sett till matchbilden. Ett drömanfall där MFF rullade upp Peking och avslutades med att Rakip spelade ut till Beijmo som skickade in ett lågt inlägg som Adi Nalic styrde i mål med klacken. Vackert värre.

Men Norrköping la sig inte platt och hade fina anfall genom hela matchen. Extra starka var de när de kallade in Ladebäck som blåste frisparkar i tid och otid så Peking skulle få chansen att lyfta in bollen i straffområdet. Extremt många frisparkar delades ut på ytterst oklara grunder.

Nåja. Matchen rullade på. Målvakten tog bollen eventuellt på fel sida linjen utan åtgärd. Colak sköt i stolpen efter en trippelchans och i slutet av matchen fick Malmö ett lysande läge men närmare än en nick i ribban av Colak kom man inte. Lägen att döma matchen fanns absolut, men när Malmö inte tog tillvara på chanserna dömde Ladebäck ut fler frisparkar till Peking.

Så. Matchen var på väg att ta slut. En hörna nickades undan och när Skulason fick chansen att lyfta in den i straffområdet igen kom Colak ut perfekt och blockade inspelet med magen. Pekings målvakt var långt ut - Colak hade öppet mål! Då. Från ingenstans. Ni vet vem! Jodå. Linjedomaren! Han hade tydligen upptäckt en hands. 95:e minuten. Påhittad frispark. Levi slår den bra. MFF är inte på hugget. Samuel Adegbenro stod möjligen offside och så kunde han nicka in kvitteringen. Hans tionde mål i år. 1-1 vilket såklart också blev slutresultatet.

Felaktig frispark, men också för dåligt försvarsspel.

---------
Jag brukar försöka vara sansad i bedömningen av domarna, men detta var bara för dåligt. Omöjligt för spelarna att hitta vilken nivå det var och förhålla sig till den.

---------
Annars? Vi bör vinna det här. Andra halvlek är godkänd. Första halvlek är det inte.
Men någonstans måste vi förstå att det märks när tio spelare saknas.

---------
Oavsett anledning. Rotation. Skador. Vad som helst. Vår poängutdelning just nu är för dålig. En seger på fem senaste håller inte. Vi måste slå Djurgården. Så är det bara.

---------
Sen måste också spelarna sansa sig lite. Anel var vansinnig efter matchen och nu verkar det som han bara fick ett gult (vissa rapporter hävdade två) men det kunde mycket väl blivit mer. Sen kan det absolut kritiseras, men vi kan inte hålla på och skaffa onödiga avstängningar.