Malmö - Norrköping 2-1 - Tror det knappt - men vi vann igen

Det var en av de sjukaste matcherna jag upplevt men på något sätt lyckades vi vinna.

Åge Hareide ställde upp med en rutinerad elva som skulle ut och göra jobbet - generationsväxlingen är inte på tapeten nu. Dessutom fick vi se 3-5-2/5-3-2 igen. Tanken var dessutom uppenbarligen så att wingbackarna skulle ligga högt upp.
Diawara
Lasse, Dennis, Moisander
Ceesay, Lewicki, AC, Pena, Olsson
Berget, IKT

Och Malmö startade i ett rasande tempo och var ytterst nära att ta ledningen redan i första anfallet men skottet gick utanför första stolpen.
Istället. Lasse Nielsen missade totalt i sitt närkampsspel med Arnór Sigurdsson och när Sergio Pena inte gjorde jobbet defensivt blev Jacob Ortmark helt frispelad och så satt 1-0 vid första stolpen. Helt och hållet Lasses mål dock. Det går inte att skylla på något annan. Och då hade vi inte ens spelat tre minuter.
Perfekt också eftersom Malmö ju i år har fått poäng vid ett enda tillfälle när man hamnat i underläge.

Malmö fortsatte ösa på och minuterna senare hade Kiese Thelin ett jättefint skott som målvakten räddade via stolpen. Otroligt nära, men bollen dansade på linjen och inte över. Men Malmö fortsatte spela bra och Norrköping hade mycket svårt att få låna bollen överhuvudtaget.

Några lite märkliga passningar från Dennis och ibland något lågt tempo, men på det stora hela dominerade Malmö spelet i princip totalt under matchens första halvlek men som så många gånger i år ville det sig inte. Och för att göra det ännu värre gick AC ut med känning (sannolikt inte extremt allvarlig, men räkna med att han missar nästa Europamatch) och så var det väl Niklas Moisanders karriär som tog slut med en skada som högst sannolikt var karriärsdödande. Otroligt olyckligt.

0-1 i paus men jag tyckte det var en av våra bästa halvlekar i år. Men också en halvlek som var så otroligt symptomatisk för vår säsong. Bra spel, många chanser - men inga mål och såklart skador. Året från helvetet.
Noteras bör i sammanhanget här sägas att linjedomaren uppenbarligan vinkade fel vid ett läge för Norrköping som kunde/borde gett dem ett superläge med två fria men jag märkte faktiskt inte ens av det under matchen då jag sitter dåligt till för offsider på den sidan.

Andra halvlek. In med Hugo Larsson istället för Lewicki. Och det fortsatte i samma stil men övertaget blev än mer dominant. Zeidan varvade upp och blev mer spelbra. Ceesay, nu mer högerback, och Sejdiu hotade konstant till höger samtidigt som Berget var ett monster som ofta sökte sig ut mot vänsterkanten. Men... Det ville ju inte bli mål. Trots mängder av chanser.

Och efter en timme blev eländet ännu värre. Malmö hade haft ett par lägen då det ropades på straff men när Marco Lund drog i Jo Inge Bergets tröja så den stod som en strut i straffområdet kunde inte domaren blunda och så var det dags för en elvametersspark för Isaac Kiese Thelin. Värre sa han? Vad menar han. Jo. För givetvis blev det en straffmiss också. Kiese Thelin drog straffen lågt och hårt, men i insidan av stolpen.

Jag ska vara helt ärlig. Jag har aldrig varit mer uppgiven. Vi spelade bra. Skapade chanser. Men allt, precis allt, gick åt pipsvängen. Vi missade halvbra chanser. Vi missade bra chanser. Vi missade straffar. Och så dessutom skada på vår bäste spelare och allvarlig skada på en nyckelspelare i backlinjen. Jag ska inte påstå att jag var nära att lämna, men jag var inte långt från att bryta ihop. Total hopplöshet.

Men... Det skulle vända. Med 20 minuter kvar slogs en fin djupledsboll som Kiese Thelin fick tag på i straffområdet. Vår nummer nio vände om, höll i och spelade fint till Zeidan som satte bollen vid den bortre stolpen. Ett vrål av lättnad spreds på läktaren. Skulle det gå? Skulle vi för en gångs skull lyckas vända på steken?

Och några minuter senare var vändningen fullbordad. Sergio Peña (Notera att jag stavar rätt nu) stod för en fullständigt mästerlig assist när han först vann boll och sen lyfte den perfekt över backlinjen där Kiese Thelin tog emot och stötte bollen i mål. 2-1!

IFK Norrköping lyfte upp spelet något sista minuterna och hade en situation som kunde ha resulterat i straff men domaren bedömde det inte som en bestraffningsbar hands och Malmö kunde spela av matchen. I slutminuterna fick Pekings Lund sin andra varning och därmed rött kort.

2-1 till Malmö och sett till hur matchen såg ut var det minst sagt välförtjänt. I mitt tyckte gör Malmö en av sina bästa matcher i år och det finns mycket positivt att ta med sig även om det var långt från en perfekt match.

--------
Hugo Larsson gör ett kanoninhopp. Börjar med att slå en värdelös passning, men reder ut det med perfekt hemåtjobb. Sen sätter han inte en fot fel.

--------
Men bäst i dag är Jo Inge Berget. Haft några matcher med tyngre insatser, men i dag är han charmant bra. Fenomenal!

--------
Otroligt tung med Moisander dock. Han har haft en jättefin period, men orkar han ladda om? Dessutom går kontraktet ut ju. Oerhört tråkigt slut.

--------
Däremot gjorde Knudsen sin bästa match i år va? Fint inhopp.
--------
Kiese Thelin fortsätter plocka poäng också. Jag vidhåller. Han är kvalitet.
--------
Detta tar vi med oss. Tyvärr två tunga skador, men ersättarna gör det bra.
Jag ser gärna att vi fortsätter med trebackslinje och att Chalus får chansen över en period.