Malmö - Randers 2-0 - Segertåget är inlett

Malmö - Randers 2-0 - Segertåget är inlett

Efter ett fiaskoår 2022 som bara slutade med cupseger och Europa Leaguegruppspel är Malmö FF ute efter revansch.

Malmö inledde året 2022 med en match mot danska Randers, sexa i den danska. Randers ligger exempelvis en placering ovanför FC Midtjylland så det var inga duvungar som sökte sig till Malmö IP denna kyliga fredagseftermiddag.

Rydström mönstrade olika elvor i de olika halvekarna och startade med följande spelare:
Dahlin – Ceesay, Nielsen (K), Cornelius, Knudsen – Peña, Lomotey – Zeidan, Rieks, Ali – Kiese Thelin

Det blev en klassisk träningsmatch. En rad dåliga passningar, svaga mottagningar och osynkade löpningar kombinerade med fina skarvningar, dribblingar och enskilda aktioner. Eftersom fotboll är ett lagspel är det sällan man får se speciellt långa sekvenser med bra spel såhär tidigt under säsongen och dagens match var inget undantag. Som förväntat.

Men det fanns saker att ta med sig. Positionerna satt ganska bra. Periodvis var presspelet mycket framgångsrikt och Taha Ali var pigg på sin vänsterkant. Bortsett en spelvändning där danskarna drog en boll i ribban tycker jag att försvarsspelet hade bra kontroll på den danska offensiven.

Och det blev också ett mål. Zeidan hittade fint in till Ali som slog ett inspel som stöttes i eget mål av en Randersförsvarare. 1-0.

Andra halvlek. Ut med alla och in med:
Diawara – Tinnerholm (K), Eile, Chalus, Beijmo – Lewicki, Larsson – Sejdiu, Nanasi, Buya Turay– Abubakari

I andra halvlek blev MFF:s övertag betydligt mer påtagligt och inte minst var det Sebastian Nanasi som låg bakom det mesta. Abubakari var tillbaka från sitt lån i Finland och kom till flera bra lägen men lyckades inte förvalta vare sig passningar från kanten eller centralt. Positivt dock hur bra han rörde sig till bra positioner.

Det blev ett mål i den här halvleken också och nu ett "riktigt" mål. Anton Tinnerholm vann boll och fick fram den till Patriot Sejdiu som läckert satte 2-0 med knappa tio minuter kvar.

Överlag var Malmös övertag större i andra halvlek men då jag vet ganska lite om danskarna vet jag inte om det berodde mest på oss eller danskarna.

Nåväl. Bra insats totalt sett i en premiärmatch. Malmö låg bra i positionerna defensivt och bjöd inte på mycket där. Offensivt hade vi flera bra sekvenser inte minst kopplade till Ali, Rieks och Nanasi. Knudsen var, för mig åtminstone, överraskande pigg på vänsterbacken. Peña hade några fina passningar men också en lång rad riktigt dåliga som skapade omställningar. Lite samma på Ali på vänsterkanten.

Lewicki var riktigt bra som bollvinnare i andra halvlek men även Lomotey såg bra ut i första halvlek.

Dåså. Obsegrade 2023!

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-01-20 18:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?