Malmö segrar i gruppfinalen
Fullsatt på Malmö IP

Godståget Malmö FF rullar vidare och avfärdar en allsvensk nykomling i en stark 2-0 seger. 12-2 i målskillnad och bländande anfallsspel kan väl bara betyda en sak, Malmö FF går för cupguld 2022.

Den första halvleken inleddes som så många första halvlekar inletts tidigare, ganska trevande. Motståndare läses av, bollar känns på och hierarkier ska statueras. Sen blev det storm. Nanasi virvlade runt försvarare och kombinerade men en den ena, en den andra. Rakip och Pena styrde och ställde och spelet var bland det bättre jag sett i svenska cupen. I den 25:e minuten slog Eric Larsson ett patenterat högt inlägg som vem annars, Veljko Birmanceic nickade in. Det känns väldigt mycket som att det ska bli hans säsong i år. Efter målet stannade inte den himmelsblå orkanen av utan den blåste vidare och tio minuter senare slog Martin Olsson sin gubbe och skickade in en boll via Sebastian Nanasi och Jo Inge Berget i mål. Resten a halleken fortsatte på samma vis, mycket imponerande spel och det var bara att luta sig tillbaka och njuta.

IFK Värnamos spel bör dock kanske nämnas. De spelade okej i början men skapade knappt några chanser alls. Den gamla MFF-hjälten Marcus Antonsson snodde åt sig bollen vid ett tillfälle vilket ledde till ett avslut men så mycket mer än så var det inte. Malmö i halvtidsvila med 2-0.

Andra halvleks första 25 minuter var däremot ganska intetsägande. Det enda som egentligen är värt att nämna är att AC byttes in, och ut. Man får anta att det inte togs någon risk när han byttes in och att det stod utan tvivel att han var redo, därav känner jag mig ganska lugn inför framtiden och vi får hoppas på att det inte var något allvarligt som tvingade av vår kapten.

När AC gick ut byttes en annan rödhårig innermittfältare in, Hugo Larsson. Även om han kanske inte hade någon bländande insats idag så stod han för några mycket fina aktioner. De små glimtarna bådar gott och med lite självförtroende på den killen kan det bli något stort, rentav en ny AC, även spelmässigt. Andra halvlek slutade mållöst och 2-0 skrevs slutsiffrorna.

En bestående känsla under speciellt första halvlek men även delvis under andra var att det hade kunnat rassla i nät ett par gånger till med en klassanfallare längst fram, Malik räcker inte riktigt till i dagsläget. Det har pratats en del om en återkomst för Isaac Kiese Thelin och det verkar behövas. Kiesen vet vi dessutom fungerat två gånger tidigare och han älskar klubben, alltså allt jag begär i en nummer nio.

Nu tar vi med oss ett briljant genomfört gruppspel med 12 mål gjorda och 2 insläppta. Visserligen har motståndet varit beskedligt men det har inte stoppat oss från att ryka i gruppen tidigare så det här får vi vara nöjda med. Spelet har sett riktigt bra ut för att vara såhär tidigt på säsongen och individuellt har flera spelare visat framfötterna. Jag nämner Veljko, Nanasi och Rakip och låter era egna hjärnor agera highlight-medium.

2-0 i gruppfinal och nu ska det väl ändå gå? Nu ska det väl ändå vara dags? Nu ska det väl ändå ske? Det första cupguldet på över 30 år och det första i min livstid. Nu kommer det. Där, jag sa det. Cupaguld nummer 15, 2022.