Malmö till final efter seger på Tele2

Malmö till final efter seger på Tele2

Ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle det annars vara så ljuvt att segra? Malmö bryter sitt mardrömsfacit på Tele2,.Efter så många förluster blev det äntligen vinst med 1-0 och visst luktar det cupaguld?

Första halvlek drog igång och hetsen var brutal. Magnus Eriksson föll ihop efter en tackling av Martin Olsson och behövde därefter bytas ut. Efter det fick den gode Martin utstå burop varenda gång han var på bollen. Av någon anledning fick Eric Larsson känna på samma sak, någon typ av ta två för en grej.

Efter en dryg halvtimmes spel påminde Isaac Kiese Thelin alla om att han är hemma igen med ett riktigt fint mål. Man hade ju nästan glömt att han var borta. Självklar, stark, överlägsen, välj era egna adjektiv. Sedan hade Malmö vittring på mer. Istället för tysta Tele2 med ett andra mål tystades arenan av ett speluppbrott. Pyrotekniken var nära på att förstöra matchen redan i ett tidigt skede och även om matchen återupptogs så störde den MFF i ett viktigt skede där man hade momentum. Oavsett vad, 1-0 i paus.

I andra halvlek var första kvarten precis som du kan föreställa dig att en första kvart i en andra halvlek i en sådan här match skulle vara. Trevande, lite hetsig, ganska jämn. Mer burop mot Martin Olsson. Med ungefär 25 minuter kvar kom Dennis Hadzikadunic in för sin återkomst istället för kaptenen Anders Christainsen som, om man ska vara helt ärlig, var på gränsen till sitt andra gula. Dock ska bytet ha berott på att han nyligen kom tillbaka och inte var redo för 90.  

Dennis Hadzikadunic har visserligen det lätt bästa namnet, vilket förstås är viktigt men han är också en riktigt bra mittback. Helt fläckfri idag och ett par riktigt viktiga brytningar. Dessutom började han direkt peka och dirigera sina medspelare på ett sätt jag verkligen uppskattade, han tog kommando och signalerade att hålet Anel lämnade efter sig kanske inte behöver bli så stort.

Trots att Djurgården försökte forcera i slutet kändes det aldrig oroligt. Efter att Milos gått ner på femback hade Dennis och pojkarna koll på hela matchen och spelade av de sista femton minuterna med ett otroligt skönt lugn. Det här bådar mycket gott för fortsättningen, vad ska de andra göra om vi dessutom börjar vinna på Tele2 nu? 

Jag passade dessutom på att ställa AC en snabb fråga: "Vinner ni cupen?" , svaret var lika snabbt, "Ja det tror jag" Men en sak i taget som Milos sa efter matchen, "Vi gratulerar Djurgården till en bra match". 

 

Filip Nyman2022-03-20 17:21:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?