Malmö vidare utan att imponera
Colak gjorde mål för fjärde matchen i följd.

Malmö FF tog sig vidare i Champions League-kvalet, under tisdagen, utan att imponera. Mötet med Riga FC, i Lettland, slutade 1–1.

Det blev verkligen ingen klang – och jubelföreställning när returmötet av Champions League-kvalet, mellan Malmö FF och Riga FC, spelades under tisdagskvällen. MFF hade med sig 1–0 i bagaget, ifrån det första mötet, och hade därför också en liten fördel jämfört med sina motståndare när domaren blåste igång dagens match.

Den första halvleken kan beskrivas på ett väldigt enkelt sätt. MFF kontrollerade bollinnehavet och Riga sjönk enormt lågt i banan. Faktum är att jag blev förvånad över hur defensivt som letterna valde att spela med tanke på att dom behövde gå för en seger. Bolltempot var dock ingen höjdare utan MFF förflyttade bollen långsamt ifrån kant till kant. Emellanåt påminde det faktiskt lite om en handbollsmatch, och om det hade varit detta hade förmodligen MFF fått minst en varning för passivt spel.

Öppningsmålet föll dock tillslut efter att AC och Lewicki kombinerat sig fram, centralt i banan, och en perfekt passning, ifrån den förstnämnda, hittade in till Colak som med ett distinkt avslut kunde sätta dit 1–0. Men pga. att bortamålsregeln inte finns längre i Champions League-kvalet behövde Riga, i detta läget, bara göra två mål för att få till en förlängning.

Matchbilden förändrades helt och hållet under den andra halvleken där Riga plötsligt hade en helt annan offensiv inställning till matchen och det kändes som att MFF blev överrumplade av sina motståndares plötsliga förändring. Malmö trycktes stundtals tillbaka i planen och efter 57 minuters spel kom kvitteringen. Ivan Paurevic nickade in 1–1 och plötsligt var det nerv i en match som egentligen inte kändes särskilt besvärlig efter 45 minuters spel.

MFF hade några chanser till att återta ledningen, men även Riga hade möjligheter till fler mål. I slutändan säkrades avancemanget med minsta möjliga marginal och det blev mer spännande än man på förhand trodde att det skulle bli. Nu väntar Helsingfors i den kommande rundan då dom slog ut Buducnost med sammanlagt 7-1.

**

MFF:s startelva: Dahlin: Beijmo, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen: Lewicki, AC, Rakip: Rieks, Colak, Larsson.