Målvakten Alireza Haghighi hemma igen

Målvakten Alireza Haghighi hemma igen

Han var med i VM-kvaltruppen när Iran kvalificerade sig för VM-spel nästa sommar.

 Nu vill Alireza Haghighi vara med och säkra nytt allsvenskt kontrakt med AFC Eskilstuna. Alireza Haghighi var tillbaka i träning igen under torsdagen,
efter att ha varit iväg och VM-kvalat med Iran. Mot Sydkorea och Syrien.
Och efter 0-0 mot Sydkorea i den näst sista omgången stod det klart att Iran åter kvalificerat sig för VM-spel i Ryssland nästa sommar.

Men det var en match Alireza fick se från sidan.
– Jag åkte till landslaget för att få spela, men jag har varit borta ett tag, så det var inte så konstigt att jag inte fick spela, säger Haghighi.

I och med redan säkrat avancemang var sista matchen mot Syrien på hemmaplan betydelselös för Irans del. Eller, inte helt betydelselös, kanske, för Iran
hade nämligen chansen att gå igenom kvalet utan att ha släppt in något mål.
Nu blev det inte så. Matchen mot Syrien slutade 2-2. Så i stället fick Iran nöjda sig med att ha gått obesegrat i genom kvalet (6-4-0).

Mitt mål nu är att få spela VM. Jag har erfarenhet från det senaste VM:et.

Nio matcher återstår av allsvenskan. Nio jätteviktiga matcher för Alireza och AFC Eskilstunas:s del, med tanke på tabelläget.
– Om vi jobbar tillsammans – både på och utanför planen – så tror jag vi kommer att klara det. Det kommer att bli tufft, men ingenting är omöjligt.

Redo inför lördag?
– Just nu är jag lite trött, men redo – både fysiskt och psykiskt – inför lördag, säger Alireza Haghighi samtidigt som han spricker upp i ett stort leende

Roy RosenbackRoy Rosenback2017-09-07 18:19:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna