Måndag Eftermiddag - Kortsiktig smärta och långsiktig lindring

Måndag Eftermiddag - Kortsiktig smärta och långsiktig lindring

Morgonen blev eftermiddag, men än är det måndag och här kommer således veckans måndagskrönika.

Det är måndagen efter återstarten av allsvenskan och förlusten mot Norrköping svider ännu i skinnet.
Optimist som jag är tror jag fortfarande bestämt att MFF vinner allsvenskan, men det här envisa målinsläppandet känns väldigt enerverande och onödigt.

Visserligen är det kanske schysst av Sveriges dominerande förening att bjuda på lite handicap, men någon måtta får det vara.
Efter den solida insatsen i träningsmatchen mot Elfsborg där vi höll nollan tänkte jag att "såja, nu har vi fått ordning på det".

Det hade vi bevisligen inte, utan försvarsproblematiken är fortfarande en olöst uppgift för spelarna och Jon Dahl Tomasson. Det känns alltså i alla fall i det korta perspektivet lite smärtsamt att tänka på Malmö FF idag.

Därför väljer jag av ren självbevarelsedrift att tänka framåt och lite långsiktigt. Jag tror nämligen att vår defensiv på sikt kommer att må oerhört bra av en regelbundet spelande Johan Dahlin och en frisk Oscar Lewicki. Båda är av den kvaliteten att de i sin bästa form nästan själva kan bära upp lagets defensiv, inte minst tack vare deras personligheter.

Lägger vi därtill att rutinerade Niklas Moisander kommer in som lagpappa i backlinjen skulle det verkligen förvåna mig om vi inte på allvar börjar strypa motståndarnas måltillförsel. Jag dristar mig att tro på en betydligt starkare defensiv under andra halvan av säsongen jämfört med den första.

Ser vi till det offensiva har vi fått in en ny spännande forward i Malik Abubakari och viktigast av allt, snart kommer AC tillbaka från Danmarks EM-trupp och även om han inte har fått speltid torde det positiva draget kring det danska succélaget ha inspirerat vår kapten till att komma hem och visa alla sina kvaliteter.

Även utanför plan ser vi på lite längre sikt positiva förändringar. Daniel Andersson flyttas upp ett snäpp i en ny roll i den sportsliga ledningen och ger därmed plats åt återvändande Andreas Georgsson som ny sportchef på herrsidan. En väldigt spännande förändring som stärker en redan stark organisation.

Så visst tusan är det en del moln på himlen efter debaclet mot Peking i lördags, men jag ser en ljusning borta vid horisonten. MFF rustar för framtiden och ja, den närmaste framtiden innebär CL-kval mot Riga på onsdag. Då hoppas jag att solen åter lyser över vår förening.

Pontus Kroon2021-07-05 13:37:10
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?