Måndag Förmiddag: Jag har varit med om dig - Men dig vette fan om jag upplevt

Måndag Förmiddag: Jag har varit med om dig - Men dig vette fan om jag upplevt

Fotbollens kontraster - I dag och för tre år sedan.

2019 - 28/11
Det var en kväll som var magisk redan inför. Markus Rosenberg som varit vår ledare, ikon och stjärna nummer ett sedan hemkomsten 2014 och lett oss till framgångar vi knappt kunnat drömma om. Vår egen påg som slog sig fram hela vägen från fotbollsskolan till A-laget, ut i Europa och sen hem igen.

Kvällen inleddes med ett magiskt tifo och avslutades med att huvudpersonen själv avgjorde på övertid och fixade segern - 4-3 mot Kiev. Egentligen avslutades den ju inte ens där utan det blev dessutom en avtackning värd namnet efter slutsignalen. Det som hände under matchen var på många sätt mer än vi någonsin kunde önska. Det hade avfärdats som overkligt om man hade gjort en film i enlighet med det som hände.

Men det hände. Det var en fullständigt otrolig kväll och något som vi kommer bära med oss resten av livet. Jag har varit inne på den här dagen i flera artiklar och krönikor tidigare och kommer säkert återkomma till den igen. Det var det mest otroliga ögonblick jag varit med om på fotbollsplanen. Och då har vi ju faktiskt varit med om ett par - Inte sällan kopplade till just Markus Rosenberg.

Det var i dag tre år sedan. En kväll vi aldrig glömmer. En kväll som var mer än bara spelet fotboll. En kväll som var hopp, förvtivlan kärlek, passion och en hel del vemod. En kväll med fotboll - En sport som är så mycket mer än bara 22 spelare som sparkar på en boll. Det var en kväll vi bär med oss livet ut.

2022 - 28/11
Malmös säsong var ett fiasko. Bortsett cupfinalen och Europa Leagueplayoffet var det i princip ingenting som gick vår väg.
I dag är det fyra matcher i VM i Qatar.

Jag ska säga att jag kollar på en hel del, mina betänkligheter mot Qatar och FIFA till trots. Det var givetvis fullständigt fel att lägga VM i Qatar. Det behöver jag nog inte belysa mer än vad som har gjorts.

Men jag kollar. Jag tycker det är tidvis bra fotboll, och tidvis dålig fotboll. Jag klagar på VAR-beslut, på dåliga passningar eller tveksamma byten. Jag beundrar fina brytningar, skott och taktiska initiativ. Jag älskar ändå spelet fotboll och har svårt att inte titta.

Men till syvende og sidst - Det är bara spelet fotboll. När matchen är över så släpper jag den. Jag brinner inte. Jag lider inte. Det är fotboll, men ändå inte. Det saknas något om man ser

Om en månad kommer jag ha fira jul och förmodligen mer eller mindre glömt bort VM.

Men kvällen för tre år sedan? Den glömmer jag aldrig. Det var fotboll på riktigt.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-11-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?